"ZELENILO" POČELO SADNJU 100.000 SADNICA CVEĆA: Generalno prolećno ulepšavanje Novog Sada

Lj.P.

13. 05. 2024. u 15:54

DO kraja maja u Novom Sadu biće posađeno 100.000 komada novog cveća., a ove nedelje posadiće se 77.000 komada a do kraja meseca i preostalih 23.000 cvetova.

ЗЕЛЕНИЛО ПОЧЕЛО САДЊУ 100.000 САДНИЦА ЦВЕЋА: Генерално пролећно улепшавање Новог Сада

foto: Zelenilo

Novi Sad će ove godine ukrašavti cvetovi afričke kadife,  begonije, ukrasna kopriva, kosmos, cinija, petunije, viseće muškatle, dihondra argentea-poznata u narodu kao srebrni vodopad, ukrasni batat u zelenoj i purpurnoj boji i druge biljke.

foto: Zelenilo

adnja je već započeta na Petrovaradinskom keju, a narednih dana sadiće se u cvetnim gredicama kod Varadinskog mosta, dopunjavaće se cvetni grb grada kod Banovine, zatim, u Novom parku između Novog naselja i Detelinare, Staničnom trgu, okretnici kod Štranda, kružnom toku u Rumenačkoj ulici, Futoškom i Dunavskom parku i ostalim površinama.

Takođe se pripremaju cvetni valjci, cvetna stabla i kupe, sadi se cveće u saksije koje će ukrašavati stubove rasvete i žardinjere koje će biti postavljene na razdelne trake. Na taj način biće posađeno još 6.317 komada  cveća.

foto: Zelenilo

U toku je vađenje dvogodišnjeg precvetalog cveća iz rundele kod fontane u Dunavskom parku, u Kampusu i na okretnici kod Štranda, koje će biti zamenjeno novim ranije pripremljenim dvogodišnjim cvetnicama, a u toku je i okopavanje i orezivanje žive ograde na Bulevaru Mihajla Pupina i Bulevaru Jaše Tomića.

Pored toga radnici "Zelenila" kose travu na velikom broju lokacija. Kose se zelene površine uz Bulevar Evrope, u Primorskoj, Sentandrejskom putu, Kosovskoj, Marka Miljanova, na okretnici kod Kvantaša i okretnici autobuske linije broj  6, putu Venizelosa, Bulevaru Jaše Tomića, Kornelija Stankovića, Mičurinovoj, Save Ninkovića, Bogdana Garabantina, Marodićevoj, Trgu 1. maja, Narodnog fronta.

Kosi se i u stambenom bloku Vojvode Stepe - Seljačkih buna – Bulevar Slobodana Jovanovića - Kneza Miloša, u ulici Dušana Danilovića, Bulevaru Partijarha Pavla, Stevana Hristića, Vladike Ćirića, Novom parku, kao i površinama kod Beogradske kapije, oko Lovotursa, vojnog parka i parka kod OŠ Jovan Dučić, kao i u Begeču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za