ASFALT STIGAO U LOPATNICU: Rekonstrukcija seoskih saobraćajnica u kraljevačkom kraju

G. ĆIROVIĆ

12. 04. 2024. u 11:51

Nastavljajući ulaganje u saobraćajnu infrastrukturu i obnovu puteva na seoskom području, kraljevački putari ovih dana privode kraju asfaltiranje lokalne saobraćajnice u selu Lopatnica, nadomak grada na Ibru.

АСФАЛТ СТИГАО У ЛОПАТНИЦУ: Реконструкција сеоских саобраћајница у краљевачком крају

G.Šljivić

- Dužina asfaltirane deonice je 262 metra, širina kolovoza 2,6 metara, a ukupna površina 681 metar kvadratni. Vrednost radova je oko 1,7 miliona dinara, građani su učestvovali sa 250.000 dinara, dok je ostalih 85 odsto finansirano iz gradskog budžeta - „raportira“ Marica Mijajlović, direktorka JP za uređivanje građevinskog zemljišta, dodajući da se na teritoriji grada na Ibru godišnje asfaltira tridesetak kilometara seoskih puteva.

Praktično nova saobraćajnica svakako će olakšati svakodnevno funkcuonisanje ovdašnjim malobrojnim meštanima, naročito onima koji se bave poljoprivredom ili seoskim turizmom.

G.Šljivić

 

- Putevi su osnov opstanka u jednoj ovakvoj, ruralnoj sredini. Zahvaljujemo svima koji su učestvovali u ovoj akciji sa željom da novim putem krenemo ka boljoj budućnosti. Nadam se da će se još više ljudi vratiti na selo svojim korenima – poručio je meštanin Srđan Strainović koji je po povratku iz inostranstva oživeo porodično domaćinstvo u ovom selu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)