POSLE DVA DANA JUTROS UKLJUČEN GAS: Nadležne gradske službe utvrđuju okolnosti u vezi sa širenjem neprijatnog mirisa u Veterniku

Lj.P. Z.G.

11. 04. 2024. u 11:08

UZ odobrenje nadležnog tužilaštva i uz konstantnu kontrolu, nadzor i merenje u narednih 24 sata, jutros u osam sati je pušten prirodni gas, koji je u utorak uveče isključen u Veterniku, saopštili su danas u DP „Novi Sad-gas“.

ПОСЛЕ ДВА ДАНА ЈУТРОС УКЉУЧЕН ГАС: Надлежне градске службе утврђују околности у вези са ширењем непријатног мириса у Ветернику

FOTO: Z GRUMIĆ

FOTO: Z GRUMIĆ

Kako navode, prirodni gas isključen je  po nalogu tužilaštva u utorak u toku noći  u delovima grada Veternik, Veternička rampa , deo Telepa, deo Futoga zbog mirisa iz kanalizacije koji se osećao u tom delu grada.

FOTO: Z GRUMIĆ

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić juče je, kako smo objavili, dao nalog svim relevantnim gradskim službama i resornim upravama da u punom kapacitetu angažuju sve resusre kako bi se što pre došlo do činjenica i adekvatno reagovalo na incident u vezi sa širenjem neprijatnog mirisa u prigradskom naselju Veternik, u Ulici Dragoslava Srejovića.

Kako je saopšteno, utvrđeno je da je voda iz gradskog vodovodnog sistema bezbedna za korišćenje, i napominju da prema dosadašnjim analizama i informacijama, ne postoji prisustvo prirodnog gasa iz sistema DP „Novi Sad - Gas“ u kanalizacionom sistemu.

FOTO: Z GRUMIĆ


 

U toku su hemijske analize kanalizacionog sadržaja, čiji se rezultati očekuju u najkraćem mogućem roku, a koje će usmeriti dalji tok aktivnosti na sanaciji nastalog problema.


 

Javnost će, kako se dalje navodi, blagovremeno biti obaveštena nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica koje su uzrokovale pojavu neprijatnog mirisa na toj lokaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)