AGENCIJA ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE OTVORILA ISPOSTAVU I U NOVOM SADU: Nadležnosti približene građanima, funkcionerima, organizacijama

Z. GRUMIĆ

10. 04. 2024. u 15:18

REPUBLIČKA Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) otvorila je danas u Novom Sadu svoju područnu jedinicu koja je, posle kragujevačke i niške, treća ispostava te nezavisne institucije izvan njenog sedišta u Beogradu.

АГЕНЦИЈА ЗА СПРЕЧАВАЊЕ КОРУПЦИЈЕ ОТВОРИЛА ИСПОСТАВУ И У НОВОМ САДУ: Надлежности приближене грађанима, функционерима, организацијама

Z. grumić

Obraćajući se prisutnim gostima na svečanom otvaranju prostorija ASK u Apolo centru, direktor Agencije Dejan Damnjanović i gradonačelnik Milan Đurić saglasili su se da će na taj način građanima Novog Sada i okolnih mesta, javnim funkcionerima, organizacijama civilnog društva i ostalima značajno biti približene nadležnosti Agencije.

Foto: ASK

- Korupcija je ozbiljan izazov koji može da ugrozi kredibilnost institucija, pravnu sigurnost i ekonomski razvoj zemlje. Zato njeno sprečavanje shvatamo ne samo kao svoj posao nego kao svojevrsnu društvenu misiju i odgovornost – istakao je Damnjanović i dodao da suzbijanje korupcije značajno doprinosi kreiranju povoljnog privrednog ambijenta, što je od suštinskog značaja za ekonomski razvoj naše zemlje i privlačenje novih stranih investicija.

Foto: ASK

Agencija kao primarna institucija nadležna za prevenciju korupcije, usredsređena je na propisanu obavezu prijavljivanja imovine funkcionera, obezbeđivanje procedura za rešavanje sukoba interesa, praćenje finansiranja političkih aktivnosti i druge preventivne mehanizme radi smanjenja korupcije, objasnio je direktor ASK.

I gradonačelnik Đurić je istakao veliki značaj otvaranja prostorija Agencije u Novom Sadu, naglasivši neophodnost zajedničkog rada na sprečavanju korupcije kao neprihvatljivog društvenog delovanja.

Foto: ASK

- Grad Novi Sad je saradnik i partner Agencije, u cilju uspostavljanja što bolje komunikacije sa našim građanima. Moramo zajedno da radimo na prevenciji korupcije, a u toj misiji su posebno važni međusobna podrška i razumevanje institucija – rekao je Đurić.

Već po tradiciji, direktor Damnjanović je sa predstavnicima grada domaćina zasadio drvo prijateljstva, ovom prilikom na Pozorišnom trgu ispred zgrade Srpskog narodnog pozorišta. Potom je položen venac u porti Uspenske crkve, kraj spomen-krsta palim borcima od 1912. do 1918. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?