DOBILI KUĆU I DUG ZA STRUJU: Borba porodice Mehmeti ne prestaje, Maja i Šefćet sprečili oduzimanje dece, sele se u Bačku Palanku

Zoran Rajić

12. 04. 2024. u 07:58

SUPRUŽNICI Maja (36) i Šefćet (36) Mehmeti, sa sedmoro dece, neće više živeti u Baču, iako su se, posle tumaranja po mnogim gradovima i selima u Srbiji, ponadali da će se konačno skućiti. Njihova borba za preživljavanje se nastavlja, mada su dobili novi krov u Bačkoj Palanci i uspeli da spreče da im Centar za socijalni rad (CSR) oduzme šest kćeri i sina i smesti ih u hraniteljske porodice ili u dom.

ДОБИЛИ КУЋУ И ДУГ ЗА СТРУЈУ: Борба  породице Мехмети не престаје, Маја и Шефћет спречили одузимање деце, селе се  у Бачку Паланку

foto D. Stupar

Mehmetijevi i dalje nemaju dovoljno hrane, a nedostaje im i više od 100.000 dinara da bi mogli da izmire račun za struju u prebivalištu u Baču i nasleđeni dug od bivših stanara kuće u koju bi trebalo da se usele u Bačkoj Palanci.

- Kuća u Baču nam je data na korišćenje bez ikakve nadoknade, ali se kasnije ispostavilo da postoji još jedan njen vlasnik, koji nam je naredio da se iselimo do 1. aprila, pa se nekako smilovao i zadržao nas do ovih dana, kad bi trebalo da pređemo u Bačku Palanku, gde nam je kuću ustupio čovek koji radi u Nemačkoj. U Baču nam je dug za struju 21.000 dinara, a uslov da se preselimo u Bačku Palanku je da tamo platimo 86.000 dinara kako ne bismo živeli u mraku - priča Maja.

Pomoć

PRILOZI za porodicu Mehmeti mogu se uplatiti na žiro račun Dragana Stupara 340-32005175-49 kod Erste banke, kao i na devizni račun: IBAN RS35340000003200517549 SWIFT code: GIBARS22 340-0000076636559-41. Pomoć se može dostaviti i direktno, uz dogovor putem telefona Maje Mehmeti +381611156093.

Svo sedmoro dece, uzrasta od jedne do 12 godina, bilo bi im oduzeto da nije nađena kuća u koju bi prešli. Novi krov nad glavom osiguran je zahvaljujući dramatičnom apelu humanitarca Dragana Stupara iz Čelareva, koji brine o Mehmetijevima od njihovog dolaska u Bač.

- Kuća u Bačkoj Palanci je zapuštena, ali može da se sredi. Najbitnije je da ima krov koji ne prokišnjava. Gazda ih pušta da stanuju besplatno, uz uslov da kuću održavaju i plaćaju komunalije. Molim ljude koji su obećavali da će im plaćati kiriju da sad taj novac preusmere za izmirenje duga za struju - napominje Stupar.

Nema posla, a ni plate

ŠEFĆET se 19. februara zaposlio u stranoj kompaniji u Novom Sadu i dosad je uspeo da primi samo 25.000 dinara kao polovinu plate, jer je već više od mesec dana na odsustvu zbog manjka posla.

- Kazali su mu da će za to vreme dobijati 60 odsto zarade, ali još ništa nije primio. Najpotrebniji su nam hleb, mleko, jaja, paštete, pasulj, krompir, pampers pelene... i orman za dečju garderobu - rekla je Maja.

On je zgranut pokušajem da se Maji i Šefćetu, za koje ističe da su požrtvovani roditelji, oduzmu deca, od kojih je jednogodišnja devojčica nedavno operisana, a dvogodišnja boluje od dečje paralize.

- Dve socijalne radnice i dva policijska inspektora došli su da vode svu našu decu. Premrli smo od straha da će nam ih oduzeti. Hteli su da provere da li imaju masnice po telu. Šefćet nije pustio da idu bez njega i vratili su nam ih, jer mi našu decu ne tučemo, nego živimo za njih - kaže Maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu