BUGARSKA DARUJE NIŠU SAVREMENU CENTRALU: Uskoro efikasnija komunikacija državnih službi na jugu Srbije

J. Ć.

06. 04. 2024. u 19:30

GENERALNI konzul Republike Bugarske u Nišu Dimitar Canev i načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović potpisali su Ugovor o finansijskom podsticaju, kojim će Bugarska donirati sredstva za najsavremeniji IP telefonski i komunikacioni sistem.

БУГАРСКА ДАРУЈЕ НИШУ САВРЕМЕНУ ЦЕНТРАЛУ: Ускоро ефикаснија комуникација државних служби на југу Србије

foto: N. P.

Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske je obezbedilo oko 39.500 evra, kako bi radnici u Nišavskom upravnom okrugu i u službama inspekcija mogli da odgovore na zahteve građane što brže i efikasnije.

- Ova digitalna centrala značiće mnogo za rad inspekcijskih službi i stručne službe i pisarnice u Nišavskom upravnom okrugu. Ova centrala daje dosta tehničkih mogućnosti da unapredimo rad. Moći ćemo da radimo neke stvari koje nismo mogli dosad, imaćemo kol-centar, svaka inspekcija će imati lokal za sebe i mogućnost preusmeravanja veze sa lokala inspekcije na mobilni telefon inspektora - naveo je Petar Babović.

Otvaranje modernog kol-centra najavljeno je za devet meseci, a Babović dodaje da će ova usluga puno koristiti građanima, jer će moći da na vreme dobiju potrebne informacije.

Konzul Bugarske u Nišu Dimitar Canev ističe da oni kroz program pomoći za razvoj već dugo pomažu organizacijama na teritoriji Nišavskog okruga.

- Na taj način podstičemo razvoj u Srbiji i približavanje Srbije Evropskoj uniji. Imamo dobru saradnju sa Nišavskim upravnim okrugom. U toku te saradnje prepoznali smo tu potrebu koja postoji u centrali. Veoma je dobra stvar ovo što hoćemo da uradimo i na kraju će Niš imati najbolju telefonsku centralu na teritoriji Srbije. To je nešto čime možemo i mi da se ponosimo i Okrug - poručio je Dimitar Canev.

On je istakao da će nastaviti saradnju, što predstavlja i nastavak gajenja dobrih odnosa između Srbije i Bugarske.

U Nišavskom upravom okrugu 11 ministarstava ima 19 inspekcijskih službi, a zaposleno je oko 130 ljudi, tako da će posle više decenija rada sa zastarelim analognim telefonima, komunikacija građana sa republičkim inspekcijama biti brža i efikasnija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)