ŠANSA ZA MLADE KREATIVCE: Novi smer u vranjskoj Gimnaziji

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

06. 04. 2024. u 06:27

BUDUĆI srednjoškolci od ove godine na raspolaganju u vranjskoj Gimnaziji „Bora Stanković“ imaju novi smer. Reč je o specijalizovanom odeljenju za scensku, audio i vizuelnu umetnost koje će brojati 20 učenika.

ШАНСА ЗА МЛАДЕ КРЕАТИВЦЕ: Нови смер у врањској Гимназији

Foto:J.S.

Smer će pre svega đacima pružiti široko obrazovanje, a pored toga oni će nakon školovanja biti spremni za svaki vid javnog nastupa.

- Specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti radiće po programu koji otvara prostor za rad u kreativnoj industriji, što je zanimanje budućnosti. Podrazumeva i dobru pripremljenost za nastavak obrazovanja – studiranje na različitim odsecima umetničkih fakulteta, ali pri tome ne uskraćuje učenicima prohodnost i na studijske programe iz srodnih ili sasvim drugih oblasti – pojašnjava direktorka ove obrazovne ustanove Suzana Mišić – Stanković.

Za upis u odeljenje koje ostvaruje nastavni plan i program za gimnaziju za učenike sa posebnim sposobnostima za scensku i audio-vizuelnu umetnost, kandidat polaže prijemni ispit na kome rešava test iz opšte kulture 11. maja 2024. godine. Test sadrži pitanja sa srednjeg i naprednog nivoa iz predmeta srpski jezik i književnost, likovna kultura, muzička kultura i istorija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave