PUPINOVI PATENTI I NJEGOVA FILOZOFIJA: Promocija knjige u Kulturnom centru u Zrenjaninu

B. G.

02. 04. 2024. u 21:00

Samo nekoliko dana nakon beogradske promocije u Kapetan Mišinom zdanju, knjiga Milana Božića "Pupinovi patenti i njegova filizofija" biće promovisana u četvrtak 4.aprila u Kulturnom centru u Zrenjaninu.

ПУПИНОВИ ПАТЕНТИ И ЊЕГОВА ФИЛОЗОФИЈА: Промоција књиге у Културном центру у Зрењанину

foto: Godina Pupina

U knjizi autor nadahnuto opisuje Pupinov životni i naučni put, odnosno njegovu karijeru naučnika, pronalazača, profesora, publiciste, dobrotvora, akademika...

- Pupin je bio počasni konzul Srbije u SAD, dobitnik mnogih naučnih nagrada i medalja, počasni doktor 18 svetskih univerziteta - kaže autor Milan Božić, uz napomenu da se ove godine obeležava stogodišnjica od kako je Mihajlo Pupin dobio Pulicerovu nagradu za svoju autobiografiju "Sa pašnjaka do naučenjaka" .

Na promociji će osim autora knjige, Milana Božića, govoriti i dr Ivan Bošnjak, državni sekretar, Čarna Milenković, član Upravnog odbora fondacije Mladen Selak, dr Dragoljub Cucić. direktor Centra za talente Pančevo i Svetislav Zakić, direktor Doma kulture Mihajlo Pupin u Idvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKAZIVANJE NA ZNAČAJ PREVENCIJE BOLESTI: I ovog vikenda pregledi u zdravstvenim ustanovama