“IGRA KAO OSNOV RAZVIJANJA": U Jagodini održani Okružni stručni susreti medicinskih sestara-vaspitača

Z. GLIGORIJEVIĆ

02. 04. 2024. u 15:50

Tema 7. Okružnih stručnih susreta medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije, održanih u Jagodini, bila je “Igra kao osnov razvijanja i ispoljavanja svih dimenzija dobrobiti deteta”.

“ИГРА КАО ОСНОВ РАЗВИЈАЊА: У Јагодини одржани Окружни стручни сусрети медицинсkих сестара-васпитача

FOTO: Privatna arhiva

-Ovakvi stručni susreti održavaju se više puta u toku godine, jer je za sve naše stručne radnike veoma važno da se edukuju i da unapređuju svoje kompetencije, ali i da upoređujemo svoja znanja sa ostalim vaspitačima iz okruga i cele Srbije – ocenila je Violeta Nikolić, direktorka PU „Pionir“ u Jagodini.

Života Starčević, načelnik Školske uprave, rekao je da su medicinske sestre vaspitači prve osobe kojima roditelji poveravaju svoju decu na čuvanje, a da to nisu srodnici. Sama ta činjenica govori o važnosti tog posla, te su ovakvi stručni skupovi, gde se razmenjuju iskustva kako vaspitača, tako i predstavnika Ministarstva prosvete i profesora Fakulteta pedagoških nauka gde se i školuje vaspitački kadar, jako bitni.

-Jagodina brine o deci. Imamo odlične vrtiće, adaptiramo ih i gradimo nove. Naša deca su poverena izizetno stručnom kadru, uslovi njihovog boravka su po svetskim standardima, a skoro je urađena i opremljena potpuno nova kuhinja u kojoj se svakodnevno pripremi na hiljade obroka za mališane. Najvažnije je da se cena boravka dece u vrtićima nije menjala deceniju, pa je jedna od najnižih u Srbiji-3900 dinara, koliko plaćaju roditelji, dok ostatak dotira grad iz budžeta – dodao je Starčević.

Organizatori skupa bili su Savez Udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije i Udruženje medicinskih sestara preškolskih ustanova Šumadijsko - Pomoravskog regiona, a domaćin, po drugi put, Predškolska ustanova „Pionir“ i Fakultet pedagoških nauka u Jagodini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić