NOVI SAD NE ZABORAVLJA ŽRTVE NATO AGRESIJE: Obeleženo 25 godina od pogibije Olega Naseva i rušenja Varadinskog mosta

S. B.

01. 04. 2024. u 17:09

POLAGANjEM venaca na spomen obeležje Olegu Nasevu, Novosađaninu koji je 1. aprila 1999. godine u pet časova i pet minuta poginuo u NATO bombardovanju i rušenju prvog od tri novosadska, Varadinskog mosta, danas je obeleženo četvrt veka od stradanja mladića koji je život izgubio u svojoj 29. godini.

НОВИ САД НЕ ЗАБОРАВЉА ЖРТВЕ НАТО АГРЕСИЈЕ: Обележено 25 година од погибије Олега Насева и рушења Варадинског моста

S.B.

 Na platou sa novosadske strane Varadinskog mosta, cvetne dekoracije u znak sećanja su položili Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada i porodica stradalog mladića.

Oni su potsetili da je Oleg Nasev, poginuo nedelju dana od početka NATO agresije kao prva žrtva u Novom Sadu, dok je biciklom iz Petrovaradina išao na posao, na dežurstvo u Rafineriju. Tri meseca kasnije, 2. jula 1999. godine, rodio mu se sin, koji je poneo njegovo ime.

Tom prilikom, gradonačelnik Đurić je naglasio da je Novi Sad prošle nedelje počeo sa obeležavanjem 25 godina od bombardovanja 1999. godine i tako odaje poštu svim žrtvama.

- Za naš grad, 1. april je tužan dan. Oleg Nasov nastradao je dok je išao na posao preko Varadinskog mosta, koji su bombe pogodile u tom trenutku. Iza njega je ostala porodica, sestra i supruga, koja se tri meseca nakon njegovog stradanja porodila. Nazvala je dete po njemu. Sećamo se i Olega ali i svih naših sugrađana koji su nevino nastradali u tom besomučnom napadu NATO alijanse 1999. godine. Grad Novi Sad nikada neće zaboraviti sve one koji su nastradali tada i ono što je učinjeno našem gradu i zemlji - rekao je gradonačelnik Đurić.

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ BEČA: Devojčica liči na nestalu Danku, radi se na identifikaciji

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)