OTPAD "SELE" NA DEPONIJU: Za uklanjanje smeća u Despotovu 6,5 miliona

Lj.P.

19. 03. 2024. u 14:41

OPŠTINA Bačka Palanka dobila je 2,8 miliona dinara na konkursu Ministarstva za zaštitu životne sredine, a sredstva su odobrena za uklanjanje divlje deponije u Despotovu.

ОТПАД  СЕЛЕ НА ДЕПОНИЈУ: За уклањање смећа у Деспотову 6,5 милиона

FOTO.opština Bačka Palanka

Lokalna samouprava je iz svog budžeta za čišćenje i rekultivaciju deponije opredelila nešto više od 3,7 miliona dinara, tako da ukupna sredstva dostižu 6,5 miliona dinara.

Divlja deponija, dugačka 200 i široka 90 metara, nalazi se neposredno pored državnog puta IIa reda, između Despotova i Silbaša, a najviše su zastupljeni građevinski otpad, cigla, crep, fasadni malter, biljni i komunalni otpad iz domaćinstava papir, staklo, plastika, staro pokućstvo.

Sav otpad biće prevezen na gradsku deponiju u Bačkoj Palanci, a bagerima i buldožerima biće uklonjen površinski sloj zemlje, i prevezen na gradsku deponiju, a zemljište će biti poravnato i uređeno.

- U prethodnom periodu u saradnji sa Vladom Srbije i Ministarstvom za zaštitu životne sredine uklonili smo divlje deponije u Čelarevu i Paragama - kazao je Branislav Šušnica, predsednik Opštine Bačka Palanka.

 

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?