PEŠAČKIM MOSTOM PREKO BRZE PRUGE: Nadležni rešavaju veliki problem žitelja Inđije

S. KOSTIĆ

18. 03. 2024. u 09:00

STANOVNICIMA Inđije koji žive i rade u jugoistočnoj radnoj zoni, na magistralnom putu M 22, ka Staroj Pazovi, ali i u donjem delu Ulice kralja Petra Prvog, izgradnja pasarele omogućiće bezbedan prelazak preko brze pruge, te nadvožnjaka koji nema pešačku stazu.

ПЕШАЧКИМ МОСТОМ ПРЕКО БРЗЕ ПРУГЕ: Надлежни решавају велики проблем житеља Инђије

foto Opština Inđija

Kako je najavio prvi čovek lokalne samouprave Vladimir Gak, za najduže mesec dana biće završen projekat izgradnje pešačko-biciklističke staze preko koloseka, posle čega će se steći uslovi za realizaciju ovog veoma važnog posla.

Jer žitelji Inđije koji žive u ovom delu naselja, gde nikada nije postojala pešačka staza, po izgradnji i puštanju u saobraćaj brze pruge od Beograda do Novog Sada, izgubili su mogućnost bezbednog prelaska preko šina, ali i magistralnog puta kojim svakodnevno prođe više od 10.000 vozila.

- Tokom nedavnog sastanka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ministar Goran Vesić obavestio nas je o dinamici projektnih aktivnosti za izgradnju pešačkog mosta. Dobili smo idejno rešenje za pasarelu u Ulici kralja Petra Prvog, a još se izrađuju lokacijski uslovi za taj projekat. Kada dokumentacija bude kompletirana, počeće i izgradnja - istakao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, dodajući da procedura jeste kompleksna, jer je u pitanju magistralni put, ali da se ozbiljno radi na rešavanju svih pojedinosti.

Gak je precizirao i da će radove finansirati resorno Ministarstvo, a troškovi održavanja objekta "pripašće" ovdašnjoj lokalnoj samoupravi.

Podsetimo, svi ljudi iz ovog dela opštine, a posebno oni koji su tamo zaposleni, pa svakodnevno moraju da dolaze i odlaze, faktički su bili odvojeni od ostatka Inđije. Iako na kritičnom mestu odavno postoji nadvožnjak, on nema odgovarajuću stazu, pa su pešaci - "na divlje" - prugu prelazili ispod njega. Pritom, najviše su strepeli za decu koja idu u školu, zbog čega su mnogi roditelji đake sami vozili na nastavu, ili je posle nje sačekivali, da bi bili sigurni da će, koliko-toliko, bezbedno preći preko šina...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAOS U RIMU! Novak Đoković gleda i ne veruje šta se dešava