UŽIČANI U BEOGRADU PREDSTAVILI PROJEKAT "PRESTONICA KULTURE 2024" Spremili 200 programa

N. J.

12. 03. 2024. u 05:00

PROGRAMSKA knjiga projekta "Užice - Prestonica kulture Srbije 2024", predstavljena je u Beogradu, a događaju u Muzeju savremene umetnosti prisustvovala je i potpredsednica Vlade, te ministarka kulture Maja Gojković.

УЖИЧАНИ У БЕОГРАДУ ПРЕДСТАВИЛИ ПРОЈЕКАТ ПРЕСТОНИЦА КУЛТУРЕ 2024   Спремили 200 програма

Ministarstvo kulture

O planiranim sadržajima govorila je gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević, ističući da su svi prostori u gradu na Đetinji spremni za realizaciju oko 200 pažljivo osmišljenih programa, te da se predviđeni infrastrukturni radovi odvijaju planiranom dinamikom. Naglasila je i da su, tokom minulih 15 meseci, užički stvaraoci i kulturni delatnici - u saradnji sa stručnom komisijom za praćenje projekta Ministarstva kulture - predano i pažljivo pripremali umetnički program.

- Projekti su podeljeni u četiri celine koje su od značaja za grad, region i čitavu Srbiju: tradicijom i religijom, decom i mladima, humorom i autentičnim govorom ovog kraja, a u skladu sa savremenim globalnim tendencijama, teme su i multikulturalnost i digitalizacija, odnosno primena novih tehnologija u kulturi. Programi su detaljno hronološki isplanirani i održavaće se u svim užičkim ustanovama kulture, kao i na scenama na otvorenom, u samom gradu i u okolini - objasnio je Vuk Radulović, viši savetnik u kabinetu potpredsednice Vlade i ministarke kulture Maje Gojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)