U BUJANOVCU POSTIGNUT DOGOVOR: O jedinstvenoj srpskoj listi

J. S.

23. 02. 2024. u 13:25

Politički predstavnici Srba sastali su se u ponedeljak uveče u Bujanovcu radi dogovora o zajedničkoj listi na predstojećim lokalnim izborima. Svi prisutni su prihvatili dogovor o jedinstvenoj listi, a na sastanku se nije pojavio predstavnik Narodnog pokreta Saša Arsić.

У БУЈАНОВЦУ ПОСТИГНУТ ДОГОВОР: О јединственој српској листи

foto:J.S.

Inicijator sastanka, prvi čovek bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović rekao je za Novosti da nisu još uvek dogovoreni svi detalji, ali da su svi prisutni na sastanku, sazvanom radi dogovora o jedinstvenoj srpskoj listi na lokalnim  izborima u opštini Bujanovac, podržali ovu inicijativu.

- Ovaj prvi dogovor ocenjujem kao ohrabrujući. Ostavljen je rok do 4. marta za konačno izjašnjavanje. Ono što je sigurno, dve najjače političke grupacije, naprednjaci i grupa koju predvodi dr Stojanča Arsić, zajedno izlaze na ove izbore – kaže Mitrović.

Pored Mitrovića i Stojanče Arsića, kao inicijatora zajedničkog nastupa Srba na izborima, na sastanak u Dom kulture došli su i koalicioni parneri naprednjaka Miodrag Milković, Boban Pavlović, zatim predstavnici SPS-a u Bujanovcu Božidar Anđelković i Blagoje Tabaš, Nenad Tasić ispred SPO, Goran Tašković, kao i predstavnici Srbske organizacije Sabornost Oliver Milenković i Milan Jovanović.

- Ostavili smo rok do 4. marta, kada je zakazan novi sastanak, kako bi se predstavnici stranaka konsultovali sa svojim centralama, a ostavljeno je vreme i predstavnicima grupa građana da o inicijativi o zajedničkoj listi donesu konačnu odluku u okviru struktura – pojašnjava Mitrović.

Dodao je da je rok određen kako se ne bi ponovo desilo da se o zajedničkoj listi pregovara do samih izbora. Sastanak je bio zatvoren za javnost, mada njegovi učesnici kažu da ništa ne kriju. Iako mnogi smatraju da je rano za dogovore, Mitrović kaže da Srbi ovoga puta moraju da pokažu jedinstvo pre svega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!