APEL STRUČNJAKA IZ JABLANIČKOG OKRUGA Nema koristi od paljevine na njivama

I. M.

21. 02. 2024. u 05:00

Stručnjaci ističu da paljenje strnih useva nema ni jednu korisnu osobinu za zemljište, već da se time - zapravo - ubijaju svi živi organizmi koji su nezamenjivi u ishrani biljaka.

АПЕЛ СТРУЧЊАКА ИЗ ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА Нема користи од паљевине на њивама

foto: I.Mitić

Otvoreni plamen sa njiva se lako otme kontroli i može da dovede u opasnost ljude i njihovu imovinu. Zbog toga se na području Jablaničkog okruga preduzimaju sve preventivne mere zaštite, dok su nadležni za reagovanje i spasavanje pozvani da budu spremni za pružanje pomoći u slučaju nastanka većih požara.

Građani se podsećaju da je zakonom zabranjeno paljenje strnih useva, smeća i biljnih ostataka i da su za fizička i pravna lica zaprećene novčane kazne.

Kako bi se sprečile velike štete od ovakvih požara uključene su i nadležne inspekcije i druge lokalne službe radi pojačanog inspekcijskog nadzora.

Poverenici civilne zaštite obići će sva naseljena mesta kako bi upozorili stanovništvo da poštuje zakonske odredbe, a meštani će biti obaveštavani i putem plakata koji će biti postavljani na vidnim i prometnim mestima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!