NATURŠČICI NA SCENI: Festival amaterskih glumačkih ostvarenja u Despotovcu

Z. GLIGORIJEVIĆ

19. 02. 2024. u 13:03

Prvi „Festival amaterskih glumačkih ostvarenja“ biće održan u Centru za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“ u Despotovcu.

НАТУРШЧИЦИ НА СЦЕНИ: Фестивал аматерских глумачких остварења у Деспотовцу

Foto:Z.Gligorijević

Festival će okupiti amaterska pozorišta iz nekoliko gradova širom Srbije, sa predstavama koje će obuhvatiti različite žanrove i teme, od komedija do drame, publika će imati priliku da uživa u raznolikosti izraza i interpretacija.

U ponedeljak 26. februara, u 20 časova nastupiće pozorište iz Trstenika i dramski atelje „Vuk Karadžić“ sa predstavom Siniše Kovačevića „Srpska drama“.

Narednog dana na repertoaru će biti OAP “Branislav Nušić” iz Malog Crnića sa predstavom Branislava Nušića „Iza Božijih leđa“.

U sredu, 28. februara, Pozorište „Kreativni haos“ iz Smedereva izvešće predstava Majkla Frejna „Iza kulisa“, dok će u četvrtak, 29. februara, Amatersko pozorište “Žanka Stokić” i Kulturni centar “Vlastimir Pavlović – Carevac” iz Velikog Gradišta nastupiti sa predstavom Branislava Nušića „Sumnjivo lice“.

Poslednje festivalske večeri, 1. marta nastupiće pozorište “Raša Plaović” iz Uba sa predstavom Vladimira Đurđevića „Bajka o pozorištu“. Predstava će biti odigrana u čast nagrađenih na festivalu.

Ulaz za sve predstave je besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!