OD IDEJE DO REALIZACIJE: U Vrnjačkoj Banji održan "Dan nauke i inovacija"

G. ĆIROVIĆ

13. 02. 2024. u 15:52

U Vrnjačkoj Banji održan je „Dan nauke i inovacija“ koji se realizuje u okviru nacionalnog projekta resornog Ministarstva sa ciljem da se podigne svest javnosti o značaju unapređenja, kao i ulaganja u nauku i tehnološki razvoj.

ОД ИДЕЈЕ ДО РЕАЛИЗАЦИЈЕ: У Врњачкој Бањи одржан Дан науке и иновација

Opština Vrnjačka Banja

Ovom prilikom prisutnima su pružene informacije vezane za programe podrške, izvore finansiranja, poreske olakšice, resurse i infrastrukturu istraživačkog i inovacionog ekosistema koji su stalno dostupni u okviru relevantnih institucija, kao i primeri dobre prakse kroz koje je prikazan put od ideje do realizacije.

- Ovo je osma lokalna samouprava koju obilazimo i ovo je najveći broj prisutnih na jednom našem događaju. Srpski inovacioni ekosistem uključuje 246 kompanija koje posluju u okviru postojećih naučno-tehnoloških parkova - rekao je Jovan Milić, posebni savetnik ministarke nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Opština Vrnjačka Banja

 

Domaćin „Dana nauke i inovacija“ u Vrnjačkoj Banji bio je Centar za razvoj inovativnih delatnosti kroz koji je u proteklom periodu prošlo više od 3.000 mladih ljudi i u kojem je održano 70 različitih radionica i obuka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave