"PRIČA O GRADU KOJI TRAJE": Dejan Petrović i "Big bend" za Dan Sombora

J. L.

07. 02. 2024. u 17:10

Pod sloganom „Sombor – priča o gradu koji traje 1749-2024“, nizom manifestacija Sombor će obeležiti Dan grada.

ПРИЧА О ГРАДУ КОЈИ ТРАЈЕ: Дејан Петровић и Биг бенд за Дан Сомбора

foto:J.L.

Inače, Dan grada Sombora slavi se 17. februara u spomen na dan kada je pre 275 godina dobio status slobodnog kraljevskog grada. Programom, koji će trajati do 16. do 19. februara obuhvaćen je veliki broj sportskih takmičenja, muzičkih koncerata, izložbi i predstava za decu i odrasle. Pored toga, tu su stručna predavanja, radionice i prezentacija Sombora kao grada sa bogatim kulturnim sadržajem.

Program počinje u petak, 16. februara fudbalskom utakmicom "Duel stogodišnjaka" , a nastavlja se programom „Od praokeana do panonske ravnice“ u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, promocijom monografije „Vizija slobode“ u Istorijskom arhivu Sombor i predstavom „Čorba od kanarinca“ u KC „Laza Kostić“.

U subotu, 17. februar,  posetioci će moći da pogledaju izložbu „Šetnja Glavnim sokakom“ a potom ćebiti održana svečana akademija „Sombor – priča o gradu koji traje 1749-2024“. U večernjim časovima pripremljen je MMA turnir, nakon kojeg će na Trgu Svetog Trojstva nastupiti „OK bend“ i Dejan Petrović i „Big Bend“.

U nedelju, 18. februara, održaće se manifestacija „Vek somborskih rvačkih Olimpijaca“ povodom 100 godina od prvog nastupa somborskih rvača na Olimpijadi, biće organizovan program obilaska gradskog jezgra. U večernjim časovima, u Muzičkoj školi „Petar Konjović“ održaće se gala koncert profesora i učenika Muzičke škole.

U ponedeljak, 19. februara, biće priređena radionica za decu „Sombor kroz azbuku“ u Gradskoj biblioteci, interaktivna izložba „Dva veka prirodno – naučnog obrazovanja učitelja u Somboru“ i pozorišna predstava „Ćelava pevačica“ u Narodnom pozorištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)