U NJEGOVU IZGRADNJU ULOŽENO 1.37 MILIJARDI DINARA: Završen put Stapar - Sivac, lokalni put o regionalnog značaja

J. L.

06. 02. 2024. u 14:53

Izgradnja lokalnog puta od Stapara do Sivca, dužine gotovo 16 kilometara, koji spaja Sombor i Kulu i na kojem se nalazi i novoizgrađeni most koji tu deonicu spaja sa putem Kula–Vrbas je završena.

У ЊЕГОВУ ИЗГРАДЊУ УЛОЖЕНО 1.37 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА: Завршен пут Стапар - Сивац, локални пут о регионалног значаја

foto: Pokrajinska vlada

U njegovu izgradnju Pokrajinska vlada uložila je 1.37 milijardi dinara.

-Radili smo fazno u četiri deonice. Ovaj put je veoma značajan za grad Sombor i opštinu Kulu, a posebno za stanovnike Apatina jer će dobiti direktan izlaz na buduću brzu saobraćajnicu - rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, prilikom obilaska puta. - Ovo je važna vest za sve građane Stapara, Sivca i drugih naselja jer će znatno skratiti putovanja i uz to će doprineti boljoj povezanosti naseljenih mesta u Zapadnobačkom okrugu.

Po rečima Antonia Ratkovića, gradonačelnika Sombora, ovaj put ima regionalni značaj i omogućiće brži transport robe, ljudi i usluga, a takođe, biće najbrža trasa do brze saobraćajnice za stanovnike Stapara, Doroslova, kao i za opštinu Apatin.

-Pored toga, omogućiće našim poljoprivrednicima bolji pristup svojim njivama, a uporedo završavamo i projekat koji će omogućiti da kanali za odvodnjavanje budu i u funkciji navodnjavanja. Sombor je danas veliko gradilište. Pored radova na izgradnji brze saobraćajnice od Bačkog Brega do Srpske Crnje, uskoro će biti završen još jedan lokalni put od Bačkog Monoštora do Kupusine u dužini od 10,6 kilometara, a radiće se i na izgradnji puta od Riđice do Rastine. Za nas je svaka saobraćajnica bitna i pored rekonstrukcije postojećih puteva radimo i na izgradnji novih, kako državnih tako i lokalnih - poručio je gradonačelnik Ratković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)