TU KUĆU PRAVIO JE JOŠ MOJ PRADEDA: Tuga porodice Tanasković, kod Paraćina, u požaru ostali bez krova nad glavom (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

05. 02. 2024. u 20:30

RUDARSKA porodica Tanasković iz Stubice, kod Paraćina, ostala je bukvalno bez krova nad glavom zbog požara koji je prošle subote tokom prepodneva izbio u njihovoj kući.

ТУ КУЋУ ПРАВИО ЈЕ ЈОШ МОЈ ПРАДЕДА: Туга породице Танасковић, код Параћина, у пожару остали без крова над главом (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Za kratko vreme vatra je progutala prizemlje i krov, na koji se odmah proširila, dok je sprat ostao delimično pošteđen, ali je i on pretrpeo oštećenja, tako da je ovo šestočlano domaćinstvo ostalo bez doma u koji su generacije ulagale.

Kako „Novosti“ saznaju od Danijela Tanaskovića (39), koji već dva dana uz pomoć sugrađana raščišćava haos koji je vatra ostavila za sobom, u trenutku izbijanja požara niko od njih nije bio kod kuće. Za kratko vreme vatra je nanela ogromnu materijalnu štetu i pored toga što su u gašenju učestvovali vatrogasci iz obližnje fabrike i iz paraćinske Vatrogasno-spasilačke jedinice.

Foto: Privatna arhiva

 

- Tu kuću pravio je još moj pradeda i svi smo kasnije u nju ulagali, i moj deda, otac i ja. Dograđivali smo, dodavali...  A sad je sve to toliko unišpteno da tek moram da utvrdim, uz pomoć stručnjaka, da li se može obnoviti ili je možda najbolje da sve srušimo. Mi smo rudarska porodica već četiri generacije, otac je kao rudar penzionisan. U kući pored mene, moje supruge i dvoje dece od 12 i 9 godina, žive i moji roditelji. Nedavno smo imali i smrtni slučaj, preminula nam je očeva majka, moja baba.

Tanasković kaže da su mu mnogi meštani  pomogli, pomažu i dalje, te da je velika sreća što ipak imaju gde da spavaju.

Stubičani su se odmah organizovali i preko lokalne fejsbuk-grupe pozvali sve koji mogu da pomognu ovoj rudarskoj porodici na bilo koji način. Donacije su moguće i u novcu, a pomoć se očekuje najviše od Stubičana koji rade u inostranstvu, a takvih ima dosta.

Jedna poznata lokalna firma već je objavila da će pomoći u građevinskom materijalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata