LIDER U DOBROVOLJNOM DAVANJU KRVI: Despotovčani devetu godinu zaredom beleže značajne rezultate u obezbeđivanju dragocene tečnosti

Z. GLIGORIJEVIĆ

18. 01. 2024. u 15:31

Dobrovoljni davaoci krvi, Opština Despotovac i Crveni krst Despotovac devetu godinu zaredom beleže značajne rezultate u obezbeđivanju bezbednih jedinica krvi i, procentualno u odnosu na broj stanovnika opštine, nalaze se u samom vrhu opština u Republici Srbiji.

ЛИДЕР У ДОБРОВОЉНОМ ДАВАЊУ КРВИ: Деспотовчани девету годину заредом бележе значајне резултате у обезбеђивању драгоцене течности

Foto:CK Despotovac

- Prošla godina bila je posebna i istorijska za Crveni krst i dobrovoljno davalaštvo krvi u na teritoriji opštine Despotovac. Od 183 opštine u Srbij despotovačka je apsolutni lider u broju davalaca krvi sa procentom od 7,07, odnosno sa 1.331 jedinicom krvi – navodi Stevan Mišković, sekretar CK Despotovac.

On se zahvalio svim dobrovoljnim davaocima krvi, koji su ih učinili ponosnim što žive u najhumanijem gradu i opštini, ali i volonterima, saradnicima i partnerima, koji se godinama u Despotovcu bore za svaku kap krvi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)