ZA ULICE VIŠE OD 150 MILIONA: Vršac na proleće postaje veliko gradilište

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

20. 01. 2024. u 07:30

VRŠAC će na proleće postati veliko gradilište. Kako je najavila gradonačelnica Dragana Mitrović, u pripremi je ugovor o novom javno-privatnom partnerstvu - vrednom više od 150 miliona dinara - zahvaljujući kom će veliki broj ulica biti izgrađen ili rekonstruisan. Uz to, gradiće se i kružni tok na raskrsnici kod Margitskog naselja i izvoditi završni radovi na infrastrukturnom opremanju nove industrijske zone "Sever".

ЗА УЛИЦЕ ВИШЕ ОД 150 МИЛИОНА: Вршац на пролеће постаје велико градилиште

Foto: Grad Vršac

- Spisak svih ulica predviđenih za sanaciju biće objavljen krajem januara, kada budemo završili projekat. Prioritet će imati one koje godinama nisu rađene - izjavila je gradonačelnica. - Nažalost, mnogo je ulica koje su u prethodnom periodu neplanski bile parcijalno asfaltirane, pa je put između dva nova asfalta potpuno razrovaren, kao što je slučaj u Ulici heroja Pinkija. I brojni trotoari su uništeni usled uvođenja raznih instalacija. Sve to ćemo sada sanirati.

Investitori

ZONA "Sever", koja se gradi na parceli od 22 hektara van grada, na putu za Zrenjanin, u završnoj je fazi. Da bi ove godine, kako je planirano, mogla da primi prve investitore, ostalo je još da se izgradi prečistač otpadnih voda, trafostanica, rasveta i prateće instalacije.

Kao najznačajnija pojedinačna investicija u putnu infrastrukturu izdvaja se rekonstrukcija najprometnije raskrsnice u gradu, kroz koju prolaze tri međunarodna puta - za Beograd, Novi Sad i granični prelaz Vatin. Umesto sedam semafora, saobraćaj će ubuduće regulisati moderan kružni tok - tek drugi u Vršcu.

- Investicija je vredna više od 50 miliona dinara. Veoma nam je važna, jer će smanjiti saobraćajnu gužvu, buku i emisiju štetnih gasova - naglasila je Dragana Mitrović, uz podsećanje da tuda prolazi sav domaći i međunarodni teretni saobraćaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!