SEDNICA 23. JANUARA: Konstituisanje novog saziva Skupštine grada Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

17. 01. 2024. u 11:53

U skladu sa svojim ovlašćenjima, predsednik privremenog organa dr Predrag Terzić zakazao je za 23. januar konstitutivnu sednicu Skupštine grada Kraljeva.

СЕДНИЦА 23. ЈАНУАРА: Конституисање новог сазива Скупштине града Краљева

GU u Kraljevu

Na toj sednici, prema njegovim rečima, najpre će biti potvrđeni mandati novoizabranim odbornicima, a potom bi trebalo da budu izglasani i skupštinski organi – novi predsednik lokalnog parlamenta, njegov zamenik, kao i sekretar i zamenik sekretara Skupštine grada.

- Tako će u potpunosti biti formirana zakonodavna vlast u kraljevačkoj lokalnoj samoupravi. Posle toga, novoizabrani predsednik Skupštine grada sazvaće novu sednicu na kojoj će uslediti izbor gradonačelnika koji će potom predložiti svog zamenika kao i članove Gradskog veća – pojašnjava dr Predrag Terzić, predsednik Privremenog organa grada Kraljeva koji će nastaviti sa radom u delu izvršne vlasti do izbora gradonačelnika.

GU u Kraljevu

Dr Predrag Terzić

Na minulim lokalnim izborima, podsećamo, najviše mandata u Skupštini grada Kraljeva, 33 od ukupno 70, osvojila je lista „Aleksandar Vučić – Kraljevo ne sme da stane“, lista „Ivan Matović – Starosedeoci, Novo lice Kraljeva, Ne damo Ibar, Spasimo Studenicu“ osvojila je 12, osam mandata lista „Srbija protiv nasilja“, po sedam Lokalni front i koalicija SPS-JS, a tri mandata lista „Dr Miloš Jovanović NADA za Kraljevo“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!