POČELE PRIJAVE ZA UČEŠĆE NA BOGOJAVLJENSKOM PLIVANJU: Po časni krst u Zaječaru, Brzoj Palanci, Kladovu, Boru

S. M. J.

11. 01. 2024. u 18:28

I ovog 19. januara u Zaječaru, Boru i Kladovu biće održana manifestacija Bogojavljenskog plivanja. Prvi put će se za časni krst plivati i u Brzoj Palanci kod Kladova.

ПОЧЕЛЕ ПРИЈАВЕ ЗА УЧЕШЋЕ НА БОГОЈАВЉЕНСКОМ ПЛИВАЊУ: По часни крст у Зајечару, Брзој Паланци, Кладову, Бору

Foto: G.Obrenović

Grad Zaječar će i ovog 19. januara biti domaćin tradicionalne svečanosti proslave Bogojavljena. Program je usvojen na sednici Organizacionog odbora za organizaciju Bogojavljenskog plivanja za časni krst i počele su prijave zainteresovanih za učešće.

Prijavljivanje plivača je u Gradskoj upravi grada Zaječara do 18. januara do 12 časova i putem sajta grada. Pravo učešća imaju punoletne osobe, a svi prijavljeni plivači moraće da dobiju potvrdu lekara o psiho-fizičkoj spremnosti.

I u Kladovu će se tradicionalno plivati za časni krst, kao i u Boru gde se ova manifestacija već godinama organizuje na Borskom jezeru.

Prvi put će ova svečanost biti održana i u Brzoj Palanci, kod Kladova. Jerej Dušan Mićićelović, paroh brzopalanački pozvao je sve meštane da učestvuju u ovoj svetkovini i "kad su već na Dunavu ustanove ovaj prelepi običaj". Krajnji rok za prijave je 16.  januar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)