NAJAVLJENJE OBNOVE I PRENAMENE MNOGIH ZAPUŠTENIH OBJEKATA: Tenderi za stari sjaj simbola Niša

J. Ć.

18. 01. 2024. u 07:00

REKONSTRUKCIJA Kule na Paliluli, koja je nekada bila omiljeno mesto za okupljanje mladih, a danas - zapuštena i ruinirana - predstavlja leglo zaraze, te prenamene zgrade "Medikoterapije" u Čairu i nekadašnjeg restorana "Lipov lad" u vrtiće, uz obnovu Oficirskog i pretvaranje Učiteljskog doma u Omladinski centar, samo su neki od projekata za koje niška Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj (KLER) planira da raspiše tendere krajem februara i početkom marta.

НАЈАВЉЕЊЕ ОБНОВЕ И ПРЕНАМЕНЕ МНОГИХ ЗАПУШТЕНИХ ОБЈЕКАТА: Тендери за стари сјај симбола Ниша

D.Miljković

Adaptiranjem nekadašnjeg ugostiteljskog objekta u Naserovoj ulici i pomenute zgrade u najvećem gradskom parku, uz još nekoliko novoizgrađenih vrtića, trebalo bi da reši višegodišnji problem dnevnog smeštaja najmlađih Nišlija, a Dušan Radivojević iz gradske Kancelarije očekuje mesta za najmanje 500 sada prekobrojnih mališana.

Tokom prvog kvartala ove godine, trebalo bi da započne i pretvaranje Učiteljskog doma u Omladinski centar, za koji se od Ministarstva turizma očekuje 95 miliona dinara. Shodno tenderskoj dokumentaciji, u podrumu će se nalaziti muzička i radio-soba, sa akustičkom izolacijom, te magacin, dok će u prizemlju biti uređeni sala za sastanke, biblioteka, prostorija sa IT opremom, kancelarije, kuhinja, pekara i kafe. Prvi sprat zauzimaće multifunkcionalne sale, pomoćne prostorije, garderoba i kancelarije, a potkrovlje je prvenstveno namenjeno mladim umetnicima...

KLER najavljuje i da će kula u Ulici Svetolika Rankovića, koju Palilulci pamte po bifeu, prodavnici, prostorijama za izviđače, fudbalskom terenu sa uvek punim tribinama... posle najavljene rekonstrukcije, povratiti stari sjaj.

A, da bi skratili rok za prijem ponuda, iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj već su objavili "prethodna informativna obaveštenja" o javnim nabavkama koje planiraju, s tim što će cene i rokovi za radove biti obelodanjeni u tri termina: 29. februara, te 4. i 5. marta. Među najavljenim tenderima je i jedan za rekonstrukciju, odnosno sanaciju Ofircirskog doma, kao i za izgradnju novih školskih terena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)