NESVAKIDAŠNJA HAVARIJA NA ELEKTRO MREŽI: Negotin, deo Zaječara i Kladova bez struje zbog - kune!

S. M. J.

09. 01. 2024. u 22:27

OPŠTINA Negotin ali i deo kladovske opštine i Zaječara nešto više od sat vremena nisu imali struju jer je kuna napravila kratak spoj.

НЕСВАКИДАШЊА ХАВАРИЈА НА ЕЛЕКТРО МРЕЖИ: Неготин, део Зајечара и Кладова без струје због - куне!

Foto: EPA

Negotin, ali i čitavo distributivno područje koje pokriva i deo zaječarske teritorije, Sokolovicu, Glogovicu, Brusnik, ali i deo opštine Kladovo do Brze Palanke, iznenada su u 20.41 sat ostali bez električne energije kada se jedna kuna popela na trafo stanicu 110/35 kilovolti kod kanala kod Samarinovca u opštini Negotin.

Nesrećna životinja koja je stradala na licu mesta izazvala je kratak spoj zbog čega je ispala i zaštita na sabirnicama, pa su radnici Ogranka Elektrodistribucije Zaječar, Pogon Negotin morali da, sukcesivno, deo po deo, normalizuju elektromrežu, sve do 21 sata i 40 minuta kada su potrošači na ovom području dobili električnu energiju.

To, međutim, nije prvi put da se dešavaju ovakvi događaji, pa je tako zabeleženo da je u julu 2020. jedna kuna izazvala sličnu havariju, a 2016. i još jedna. I tada je više od 27.000 korisnika ostalo bez napajanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?