OČISTITE DIMNJAKE, SPREČITE POŽARE Apel građanima Jagodine da provere elektroinastalaciju i ne opterećujte je (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

09. 01. 2024. u 14:31

Odeljenje za vanredne situacije u Jagodini od početka grejne sezone do danas na teritoriji Pomoravskog okruga intervenisalo je 295 puta, od čega 237 puta zbog požara.

ОЧИСТИТЕ ДИМЊАКЕ, СПРЕЧИТЕ ПОЖАРЕ Апел грађанима Јагодине да провере електроинасталацију и не оптерећујте је (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Od ukupnog broja požara, 50 je bilo na građevinskim objektima, ali, srećom, niko nije stradao, niti je bio povređen. U poređenju sa istim periodom lane, ove godine je mnogo manje požara. Prošle godine bilo je 57 požara na građevinskim objektima, a tom prilikom bilo je povređeno 8 lica.

Foto:Z.Gligorijević

-Najčešći uzrok požara u grejnim sezonama su neočišćeni dimovni kanali, neodržavanje elektroinstalacija, prekrivanje grejnih tela, kao i loše loženje peći na čvrsto gorivo. Ovom prilikom apelujem na sugrađane da očiste dimovne kanale, da provere elektroinstalaciju, da je ne opterećuju, kao i da uređaje ne ostavljaju uključene bez nadzora. Takođe, decu nikako ne treba da ostavljaju samu pored električnih uređaja i peći na čvrsto gorivo – izjavio je danas Goran Radosavljević, komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Jagodini.

On je dodao da u slučaju požara sugrađani treba da sami pokušaju da ugase, ali bezbedno po svoje zdravlje. Ako im to ne pođe za rukom, treba da zatvore vrata na objektu, uzbune komšije i o požaru obaveste Odeljenje za vanredne situacije u Jagodini na telefon 193.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona