PARAĆINSKI MUZEJ OTVOREN OD SUTRA: Posetioci još mogu da pogledaju izložbu „Amanet“

Зорана Рашић
Zorana Rašić

08. 01. 2024. u 13:30

POSLE božićnih praznika, Zavičajni muzej u Paraćinu ponovo je otvoren za posetioce gde, pored stalnih postavki, mogu da pogledaju izvanrednu izložbu „Amanet“ Kulturno-umetničkog društva „Spasovdanski vez“ iz Drenovca.

ПАРАЋИНСКИ МУЗЕЈ ОТВОРЕН ОД СУТРА: Посетиоци још могу да погледају изложбу „Аманет“

Foto: Z. Rašić

Autor fotografija je Ivan Radosavljević Šume, dok su autori koncepta izložbe i teme Aleksandar Mihajlović i Dragan Velimirović, predsednik i umetnički direktor KUD „Spasovdanski vez“.

Izložba „Amanet“ je projekat Spasovdanaca koji je podržalo Ministarstvo kulture u cilju očuvanja srpske tradicije, nasleđa i narodnih običaja. Reč je o putujućoj izložbi viđenoj protekle godine na nekoliko autentičnih mesta u Srbiji, koja svoje (zvanično) putešestvije završava upravo u opštini iz koje je i krenula.

Ova izložba, inače, kako je ranije najavio Aleksandar Mihajlović, predstavlja krunu obeležavanja dekada postojanja i rada „Spasovdanskog veza“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!