KAKO SU KRUŠEVLJANI PONOVO ZAVELELI ISTORIJU: Jedna FB grupa probudila je ljubav

S.BABOVIĆ

12. 01. 2024. u 16:09

VIŠE od 3.000 fotografija, najmanje toliko retkih dokumenata, zapisa i otkrića iz istorije Lazarevog grada, objavljeno je na FB stranici "U vremenu starog Kruševca", koji ove nedelje proslavlja 11 godina postojanja.

КАКО СУ КРУШЕВЉАНИ ПОНОВО ЗАВЕЛЕЛИ ИСТОРИЈУ: Једна ФБ група пробудила је љубав

Foto:FB U Vremenu starog Kruševca

Još više, Kruševljani su se pre više od jednu deceniju, upravo zahvaljujući objavama o neobičnoj i gotovo nepoznatoj prošlosti grada, znamenitih i manje znamenitih ličnosti, upustili i u dodatna istraživanja i ponovo zavoleli nasleđe.

- Ne samo što više od 11.000 ljudi aktivno prati našu stranicu, već i svojim komentarima doprinosi da dođemo do što tačnijih informacija - napominje hroničar Miloš Stojadinović, inženjer, koji administrira FB stranicu iz čistog lokalpatriotizma. - Fotografije starog Kruševca objavljene su u velikom broju publikacija, novina i časopisa, filmova, u naučnim radovima, na izložbama, televiziji... Sarađivali smo sa kulturnim ustanovama i raznim udruženjima u Kruševcu, a sve u cilju da svi saznaju nešto više o istoriji svog grada.

Miloš i dalje istražuje i obraduje sugrađane otkrićima iz prošlosti. Mnoga od njih pravi su biseri kruševačke istorije, koji su pre godinu dana osvanuli u neobičnoj knjizi "Zanimljiva Čarapanija". Publikacija je donela novinska svedočanstva o nesvakidašnjih događaja u Kruševcu između 1849. i 1940. i postala apsolutni hit.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu