ISPUNIĆE ŽELJU UBIJENOG BRATA: Jovan Mitrović trči do manastira Tumane za pomoć ranjenima u masakru u Malom Orašju (FOTO)

J. I.

29. 12. 2023. u 18:57

JOVAN Mitrović, rođeni brat Petra Mitrovića i brat od strica Marka Mitrovića, ubijenih u masakru u Malom Orašju, jutros je krenuo na put dug 90 kilometara od mesta ubistva do manatira Tumane, koji će pretrčati kako bi ispunio želju pokojnog brata i pomogao u lečenju ranjenima.

ИСПУНИЋЕ ЖЕЉУ УБИЈЕНОГ БРАТА: Јован Митровић трчи до манастира Тумане за помоћ рањенима у масакру у Малом Орашју (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Jovan Mitrović jutros u osam časova krenuo je put Tumana iz Ravnog Gaja, mesta gde je 4. maja počinjeno masovno ubistvo.

-Moj brat Petar je u životu imao mnogo planova i želja. Za njegovih 25 godina, to je bilo malo, koliko je planirao: da je poživeo i dva puta toliko, ne bi stigao sve da ih ostvari. Jedna od Pecinih želja bila je da iz našeg sela Malo Orašje krene put Manastira Tumane gde bi stigao na pričest, kaže Jovan.

Sa njim na ovaj put krenuo je i prijatelj Aleksa Bajčić.

Plan je da u subotu uveče stignemo u manastir Tumane, gde ćemo prespavati i pričestiti se u nedelju 31. decembra, rekao nam je Jovan.

Jovan Mitrović i Aleksa Bajčić

 

Jovan poziva ljude da ga podrže i ako su u mogućnosti novčanim prilozima pomognu oporavak teško ranjenih u masakru 4.maja.

Za sve koji žele da doniraju pomoć za ranjene u Malom Orašju mogu uplatiti novac na račun  Jovana Mitrovića broj 160-6000000847092-76. Svrha uplate: Pomoć ranjenima u Malom Orašju.

Akcija prikupljanja pomoći traje do 31.decembra.

Podsetimo, Uroš Blažić je 4. maja počinio stravičan zločin kada je iz automatskog oružja sejao smrt po selima Dubona i Malo Orašje. Ubio je osmoro mladih, a njih 14 ranio. Nažalost, posle skoro mesec dana borbe lekara, jedan od ranjenih mladića je preminuo i broj žrtava porastao na devet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave