EDUKOVALI ĐAKE O ŠTETNIM POSLEDICAMA PIROTEHNIKE: Policija u školama u Južnobačkom okrugu (FOTO)

Lj.P.

28. 12. 2023. u 17:35

POLICIJSKA uprava u Novom Sadu, u decembru je sprovela je preventivne aktivnosti u osnovnim školama na području Južnobačkog okruga, u cilju informisanja najmlađih o štetnim posledicama korišćenja pirotehnike.

ЕДУКОВАЛИ ЂАКЕ О ШТЕТНИМ ПОСЛЕДИЦАМА ПИРОТЕХНИКЕ: Полиција у школама у Јужнобачком округу (ФОТО)

foto: puns

Uoči zimskog raspusta i novogodišnjih praznika, u razgovorima sa učenicima, u školama i na Info-pultu, policijski službenici su đacima delili savete i podučavali ih o štetnosti korišćenja pirotehničkih sredstava, zakonskim posledicama i sankcijama za njihovo korišćenje.

Ove aktivnosti sprovedene su od 7. do 23. decembra u 56 osnovnih škola, na području Grada Novog Sada, kao i Temerina, Bečeja, Bačkog Petrovca, Titela, Čuruga, Đurđeva, Turije, Nadalja, Srbobrana, Budisave, Bačke Palanke, Kovilja, Bođana, Bača i drugih mesta. Ovoj preventivnoj edukaciji učestvovalo je 6.105 učenika.

foto: puns

Pirotehnička sredstva se, po nekom nepisanom pravilu, najčešće koriste tokom božićnih i novogodišnjih praznika, a da se, pri tom, ne razmišlja o posledicama koje mogu biti tragične.

Naime, često se dešava da građani zbog neznanja, nespretnog rukovanja ili eksperimentisanja s pirotehnikom zadobiju ozbiljne povrede. Ne razmišljajući o posledicama, mnogi petarde shvataju kao bezazlenu zabavu, iako one mogu da ugroze njihove živote ili ostave trajan ivaliditet.

foto: puns

 

Pored uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira, nestručno rukovanje pirotehnikom može izazvati i požare, a zabranjena je prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)