DOBRA ZABAVA I TRADICIONALNA LUTRIJA: TO Leskovac organizuje doček na gradskom trgu (FOTO)

I. M.

28. 12. 2023. u 14:50

Pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, Turistička organizacija Leskovac organizuje doček Nove godine na gradskom trgu.

ДОБРА ЗАБАВА И ТРАДИЦИОНАЛНА ЛУТРИЈА: ТО Лесковац организује дочек на градском тргу (ФОТО)

foto: I.Mitić

One koji su budu odlučili da 2024. godinu dočekaju na otvorenom zabavljaće grupa „Kasperi“ i bleh orkestar Isidora Zećirovića, a prelaz iz stare u novu godinu obeležiće i veliki vatromet.

Prazničnu atmosferu upotpunjuje i novogodišnja dekoracija koja je bogatija u odnosu na ranije godine. Za ukrašavanje grada zaduženo je JP „Urbanizam i izgradnja“, a na trgu su, osim jelke, visoke skoro šest metara, postavljeni brojni ukrasni elementi.

foto: I.Mitić

Osim prostora na glavnom gradskom trgu ukrašena je i centralna gradska saobraćajnica i pojedini objekti u njoj, kao i drugi delovi grada, postavljanjem svetlećih ukrasa na stubovima javne rasvete. Za ove namene je iz gradskog budžeta izdvojeno nešto manje od tri miliona dinara.

Novogodišnju noć obeležiće i bogata lutrija. Najsrećnije na dočeku Nove godine simbolično očekuju 24 vredne nagrade, od vaučera za turistička putovanja do kućnih aparata.

Najsrećnije očekuju tri desetodnevna aranžmana u Grčkoj, dva trodnevna odmora na Ohridu, vikendi na 12 turističkih lokacija širom Srbije i druge nagrade.

Nagradni kuponi biće deljeni na gradskom trgu od 22.30 časova. Oni će se, nakon što budu popunjeni, ubacivati u zapečaćenu kutiju ispred glavne bine. Svaki učesnik lutrije ima pravo na jednu nagradu, bez obzira na broj ubačenih kupona, dok je komisija konstatovala i u opticaj pustila 2.400 kupona.

Posebna nagrada pripremljena je za mladence koji će naredne godine stupiti u brak. Jedan od salona poklanja iznajmljivanje venčanice, u iznosu do 50.000 dinara, a nagradn kuponi za ovu nagradu ubacivaće se u zasebnu kutiju.

Izvlačenje dobitnika planirano je za jedan sat posle ponoći, a dobitnici nagrada moraju biti prisutni prilikom izvlačenja. U suprotnom smatraće se da je kupon nevažeći, te će nagradu dobiti prvi sledeći izvučeni kupon.

Organizatori su najavili da će za sve prisutne obezbediti besplatno služenje toplih napitaka, čaja, kuvanog vina i rakije, a biće podeljeno i 2.400 pljeskavica. Program će početi nešto pre 23, a trajaće do dva časa iza ponoći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)