VIŠE NEMA ŽUTE VODE NEPRIJATNOG MIRISA: Posle skoro dve decenije, Zrenjaninci su danas doživeli prijatno iznenađenje (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

08. 12. 2023. u 21:00

NA veliko iznenađenje Zrenjaninaca, koji od 2004. godine ne piju vodu iz česme, kada je ona, zbog prevelike količine otrovnog arsena, zabranjena za piće, u petak 8. decembra iz slavina je, umesto dosadašnje žute vode neprijatnog mirisa i ukusa, potekla čista providna voda.

ВИШЕ НЕМА ЖУТЕ ВОДЕ НЕПРИЈАТНОГ МИРИСА: После скоро две деценије, Зрењанинци су данас доживели пријатно изненађење (ФОТО)

Foto: B. Grujić

Saopštenjem, zvanično se javnosti obratila i kompanija "Pannonian Water doo", koja je na osnovu potpisanog Ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu, počela sa probnim preuzimanjem sistema za vodosnabdevanje grada, odnosno snabdevanje grada Zrenjanina vodom sa postrojenja za prečišćavanje vode.    

- Prva faza realizacije ugovornih obaveza podrazumeva isporuku vode bez boje, ukusa i mirisa - poručuju iz ove kompanije, uz napomenu da je i dalje na snazi zabrana upotrebe vode za piće. 

- U narednim danima vršiće se provera sistema postrojenja i proizvodnje, pa postoji mogućnost da dođe do oscilacija navedenih vidljivih elemenata vode, kao i mogućnost povratka na sistem vodosnabdevanja komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija iz Zrenjanina - navode uz kompanije odgovorne za buduće snabdevanje ispravnom vodom građana Zrenjanina i okolnih mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)