OD GRADA DVA MILIONA: Pomoć uređenju prve romske hrišćanske crkve u Leskovcu

I. M.

07. 12. 2023. u 15:48

Predsednik Privremenog organa grada Leskovca i pastor Selim Alijević potpisali su danas ugovor o sufinansiranju unutrašnjeg uređenja prve romske hršćanske crkve u ovom gradu.

ОД ГРАДА ДВА МИЛИОНА: Помоћ уређењу прве ромске хришћанске цркве у Лесковцу

foto: I.Mitić

Za te namene iz gradskog budžeta biće izdvojeno dva miliona dinara, a Cvetanović je naglasio da lokalna samouprava podržava sve projekte koji imaju za cilj unapređenje položaja pripadnika romske nacionalne zajednice u našem društvu i najavio da će naredne godine ovaj iznos biti veći za milion dinara.

Glavni starešina crkve, u kojoj su se ranija bogosluženja odvijala pod šatorom, pastor Selim Alijević, je naglasio da je prva romska hrišćanska crkva u Leskovcu izgrađena za 11 meseci. U tome je bila važna pomoć donatora iz inostranstva, ali i iz Leskovca, dok je Cvetanović u svemu učestvovao i ličnim prilogom.

- Ovo nije hram samo za Rome i nije samo hram za učenje o veri. To je mesto gde ćemo pružati pomoć našim mladim sunarodnicima u izradi domaćih zadataka, dok ćemo starije, osim veri, učiti i mnogo čemu drugom. Hram je prostor na koji lokalna samouprava uvek može da računa ukoliko bude imala takvu potrebu – poručio je Alijević uz zahvalnost na dobroj saradnji sa lokalnom samoupravom i svesrdnoj pomoći tokom izgradnje hrama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene