BOLJI USLOVI ZA BORAVAK 70 UČENIKA: Renovirana osnovna škola u Čereviću

S.B.

05. 12. 2023. u 14:14

PODRUČNO odeljenje beočinske osnovne škole u Čereviću ,“Jovan Grčić Milenko“, koju pohađa 70 učenika nižih razreda tog mesta između padina Fruške gore i obale Dunava, dobilo je značajno bolje uslove za rad i boravak nastavnika i đaka.

БОЉИ УСЛОВИ ЗА БОРАВАК 70 УЧЕНИКА: Реновирана основна школа у Черевићу

I.Ademovski

Biljana Janković, predsednica opštine Beočin i Dragan Mitić, direktor škole „Jovan Grčić Milenko“, potvrdili su da su završeni radovi na rekonstrukciji krova i sanaciji objekta, pre svega saradnjom Opštine i škole, i na osnovu sugestija roditelja i predloga zaposlenih. Radovima je obuhvaćena rekonstrukcija krova škole, postavljeni su novi prozori i vrata u svim učionicama, zbornici kao i školskim prostorijama, renovirani su nastavnički toaleti a fiskulturna sala dobila je novo ruho jer je u njoj zamenjen parket kao i kompletna stolarija.

- U toku ove godine škola u Čereviću je rešila i značajno pitanje bezbednosti učenika, ograđivanjem školskog dvorišta a sada je i ulaz lepši i funkcionalniji sa novom postavljenom behaton stazom. Nadam se da će učenici biti zadovoljni i da će učiteljima koji rade sa našom decom boravak u školi biti prijatniji. Iako smo tokom leta započeli radove na sanaciji gotovo svih škola na teritoriji opštine, školski objekat u Čereviću imao je mnogo problema na koje su nam najpre roditelji ukazivali. Svesni smo da se sva pitanja ne mogu rešiti odjenom i preko noći, ali smo se zaista trudili da u saradnji sa školom, izađemo u susret potrebama učenika i zaposlenih i krenemo sa najvažnijim ulaganjima koja su bez sumnje neophodna – rekla je Jankovićeva.

Ona je takođe naglasila da će Opština Beočin i u narednom periodu nastaviti sa najavljenim radovima i u ostalim školama a najveći izazov je centralni školski objekat u Beočinu gde je skoncentrisan najveći broj učenika.

- Iako vodimo računa da se ne zanemare seoske škole i manja područna odeljenja, najveći posao nas očekuje u školi Beočinu koju pohađa više od 800 učenika. Nakon Sviloša, Suseka, Beočin sela i Čerevića, do kraja godine nas očekuje završetak nekih od radova na beočinskoj školi koju pohađaju niži razredi. Za narednu godinu planarana je rekonstrukcija krova i renoviranje učionica u drugom delu škole gde borave deca od petog do osmog razreda- rekla je Jankovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti