POSLE BAZARA - PAKETIĆI: Kruševačka Fejsbuk grupa "Obrok za porodicu" u novoj humanitarnoj akciji

S.BABOVIĆ

30. 11. 2023. u 07:15

KRUŠEVAČKA Fejsbuk grupa "Obrok za porodicu" ima više od 4.500 članova i svi su pozvani da pomognu deci uoči predstojećih praznika, a cilj je da se sakupi što više novogodišnjih paketića za ovdašnje mališane...

ПОСЛЕ БАЗАРА - ПАКЕТИЋИ: Крушевачка Фејсбук група Оброк за породицу у новој хуманитарној акцији

Foto:Obrok za porodicu Krusevac

- Poklone pripremamo peti put i nadamo se tradicionalno dobrom odzivu. Jer broj naših pratilaca raste i dobijamo sve više mogućnosti da nekome pomognemo. Novogodišnje paketiće uručićemo Centru za osobe sa invaliditetom i udruženju za pomoć i unapređenje položaja dece i mladih sa posebnim potrebama "Osmeh na dlanu", te ovdašnjem Porodilištu i deci na lečenju u kruševačkoj bolnici - kaže Žaklina Radonjić, administratorka grupe koja se vremenom transformisala i u istoimeno udruženje.

Ali volonterke pripremaju i novogodišnji bazar, pa će zaradu od prodatih namirnica, odeće, ukrasa, dekoracija... proslediti za lečenje dvanaestogodišnjeg sugrađanina Danila Nikolića, koji se - osim protiv dečjeg autizma i razvojnog poremećaja - često bori i sa virusima. Pomoć je, kažu, potrebna i četvorogodišnjoj Mili Petrović iz Varvarina, oboleloj od cerebralne paralize, o kojoj brine samo majka.

Dosad je, inače, pomoć ovih dobrih ljudi dobilo više od 500 porodica, u kojima teško živi oko 2.200 članova, a među njima su samohrani roditelji, stari i usamljeni, mališani koji vode bitku za lek i život...

A da bi se obezbedilo što više paketića, svi koji žele mogu da uplate i novac, na račun 160-6000001255298-83, u Banci Inteza, za naznakom "Za Kruševac".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti