PROJEKAT "NOVI ZLATIBOR": Gondolom do Pribojske banje

Никола Јанковић
Nikola Janković

28. 11. 2023. u 11:26

Opština Čajetina će početkom decembra predstaviti, kako je rečeno, novi koncept razvoja planinskog turizma, a za sada je poznato da će se najpre realizovati izgradnja dodatnih sadržaja na vrhu Tornik.

ПРОЈЕКАТ НОВИ ЗЛАТИБОР: Гондолом до Прибојске бање

N. Janković

Na odredištu „Gold gondole“ predviđena je izgradnja ugostiteljskog objekta, suvenirnice i dečijeg igrališta, a to je uvod u velike investicije koje će realizovati lokalna samouprava zajedno sa Vladom Srbije.

- Definisali smo lokaciju početne stanice kraka gondole ka vrhu Čigota, početak nove trase biće kod Ribničkog jezera, a protezaće se do vrha Čuker. U toku je izrada Studije izvidljivosti za ovu investiciju. Trenutno poslednja stanica „Gold gondole“ na Torniku, kako je planirano, biće i početna stanica nove gondole sa zatvorenim kabinama do Pribojske banje, u dužini od oko 14,7 kilometara, sa međustanicom u okolini manastira Uvac – rekla je Bojana Božanić, direktorke JP Gold gondola.

Uporedo sa velikim planovima, obavljaju se i redovni poslovi: završen je polugodišnji tehnički gondole koji podrazumeva podmazivanje koturnih baterija, vizuelne preglede celog stuba i varenih spojeva, kao i pregled komunikacionog sistema između stubova i stanica.

„Gold gondola“ će do zvaničnog početka zimske sezone raditi svakim danom osim ponedeljkom i utorkom, od 10 do 15 časova radnim danima, a vikendom od 9 do 16 časova.

N. Janković

- Gondola će ove zime obradovati posetioce i stazama za nordijsko skijanje, dnevnim žurkama, novim sadržajima na Torniku… – naglasili su u „Gold gondoli“ – Infrastrukturna unapređenja su korak ka stvaranju savremenog prostora koji će posetiocima pružiti nezaboravno iskustvo i obogatiti turističku ponudu regiona i republike. U saradnji sa talentovanim arhitektama, lokalnim zajednicama i stručnjacima različitih profila nastojimo da očuvamo autentičnost Zlatibora na način koji će odgovarati potrebama posetilaca iz celog sveta.

Ostale novine i projekat „Novog Zlatibora“ na najposećenijoj srpskoj planini biće obelodanjene početkom decembra, uz najavu zimske turističke sezone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024