SAOBRAĆAJ U POŽAREVCU: Za Prvomajsku i novi kružni tok 59 miliona

D. NOVKOVIĆ

04. 12. 2023. u 07:30

ZAVRŠENI su i pušteni u saobraćaj kompletno obnovljena Prvomajska ulica i novi kružni tok, u koje je uloženo 59 miliona dinara.

САОБРАЋАЈ У ПОЖАРЕВЦУ: За Првомајску и нови кружни ток 59 милиона

GU Požarevac

Po rečima gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića, radi se o modernoj saobraćajnici koja je od velikog značaja za sve ljude u Kostolcu.

- Obnovljena Prvomajska sada spaja ulice Karađorđevu, Bože Dimitrijevića i Nikole Tesle, a u planu je i da se, preko novog kružnog toka, ove saobraćajnice povežu sa Trudbeničkom - objašnjava prvi čovek jedinog grada u srcu Braničeva.

A predsednik Gradske opštine u Kostolcu Serdžo Krstanoski podsetio je da se navršilo pet godina od kad je van funkcije stavljen nekadašnji nadvožnjak, koji je bio deo Prvomajske ulice.

- Posle uklanjanja auto-mosta i izrade projekta, izgrađena je saobraćajnica sa kružnim tokom, dužine 350 metara. Nadalje, tu je urađeno i 250 metara kanalizacione mreže, postavljena je i ulična rasveta, sve uz biciklističko-pešačku stazu, zelenu površinu i saobraćajnu signalizaciju, neophodnu zbog blizine škole - naveo je Krstanoski.

Investicije

GRADONAČELNIK Pavlović napomenuo je da su, pored brojnih projekata koje lokalna samouprava realizuje na teritoriji Požarevca, u toku i dve kapitalne republičke investicije - gradnja brze saobraćajnice ka Golupcu i asfaltiranje puta od Rama do Bratinca.

Podsetimo, Prvomajska ulica do prošle godine protezala se delom preko starog nadvožnjaka, dugog 160 metara, ispod kojeg je prolazila železnička pruga koja odavno nije u funkciji. Taj prelaz je zatvoren za saobraćaj još sredinom 2018 - zbog značajnih oštećenja koje nije bilo isplativo popravljati, već je odlučeno da se on razmontira i ukloni.

To je i učinjeno u proleće prošle godine, uz pomoć Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a konstrukciju nadvožnjaka kostolačka Gradska opština uspela je da proda, pa su od tok prihoda delimično plaćeni troškovi rušenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!