IGRAMA I PESMAMA OBELEŽILI DVOGODIŠNJICU RADA: KUD „Stevan Sinđelić Vojska“ predstavio se novim koreografijama (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

20. 11. 2023. u 18:51

Pesmama i igrama iz svih krajeva Srbije članovi izvođačkog i dečijeg sastava KUD-a „Stevan Sinđelić Vojska“, sinoć je u selu Vojska obeležio dvogodišnjicu uspešnog rada.

ИГРАМА И ПЕСМАМА ОБЕЛЕЖИЛИ ДВОГОДИШЊИЦУ РАДА: КУД „Стеван Синђелић Војска“ представио се новим кореографијама (ФОТО)

Foto:Bojan Rakić

Domaćini, kao i gostujući ansambl KUD-a „Dimitrije Katić“ iz Crkvenca premijerno su izveli neke koreografije.

-Uz veliku radost želeli bismo da izrazimo duboku zahvalnost svim našim divnim članovima, našim pobratimima iz Crkvenca, posetiocima i saradnicima koji su doprineli da godišnji koncert KUD-a bude nezaboravan. Energija i predanost koje smo doživeli večeras inspiracija su za dalji rad i razvoj našeg kulturnog nasleđa – rekao je predsednik ansambla iz Vojske Jovica Šajatović.

Dečiji i izvođački ansambl KUD-a „Dimitrije Katić“ iz Crkvenca premijerno se predstavio igrama iz Niša i vlaškim igrama.

-Naš dečiji ansambl prvi put je izveo vlaške igre, a naš izvođački igre i pesme iz Gornje Resave. Mi funkcionišemo kao jedna velika porodica, združio nas je folklor i ljubav prema tradiciji koju svi mi negujemo u sebi. Nema ništa bez šajkače, jeleka i opanaka, gajim ljubav prema zavičaju stiču se uslovi i planiram da ostanem u selu, da nikad ne napustim svoju lepu Srbiju – kazao je Milan Petrović iz Vojske.

Pored folkloraca, u muzičkom delu programa pesmom su se predstavile Kristina i Milica Milić, dok je Ognjen Radovanović iz Crkvenca svirao na harmonici. Pažnju je privukao i skeč Zdravka Sretenovića „Zdravko i njegove ženturače“.

Program je završen dodelom zahvalnica i bogatom lutrijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)