IZVELI PRVI PADOBRANSKI SKOK: Pri kraju projekat AK „Naša krila“ i Ministarstva odbrane

Зорана Рашић
Zorana Rašić

19. 11. 2023. u 18:12

TAČNO 56 kandidata iz cele Srbije u roku se prijavilo za projekat „Prvi padobranski skok“, a dvadesetoro odabranih uspešno je savladalo obuku za početnika i taj skok je izvelo uspešno.

ИЗВЕЛИ ПРВИ ПАДОБРАНСКИ СКОК: При крају пројекат АК „Наша крила“ и Министарства одбране

Foto: AK "Naša krila"

U pitanju je projekat „Prvi skok padobranom“ Aero kluba „Naša krila" iz Paraćina u saradnji sa Sektorom za ljudske resurse Ministarstva odbrane - Uprava za tradiciju, standard i veterane. Projekat zvanično traje od 24. oktobra do 30. novembra, a cilj je padobranska obuka za početnike i izvođenje prvog skoka padobranom za 20 mladih kandidata od 16 do 28 godina starosti, uz osposobljenost za konkurisanje u Specijalnim jedinicama Vojske Srbije.

Foto: AK "Naša krila"

Kako saznajemo u AK „Naša krila“, od 56 kandidata iz cele Srbije izabrano je 20 i to sedam devojaka i 13 mladića iz Paraćina, Kragujevca, Prokuplja, Sjenice, Beograda, Kruševca, Niša, Leskovca.

- Zbog nepovoljne vremenske prognoze za novembar, padobranski skokovi su izvedeni krajem oktobra i svi kandidati su uspešno izveli svoj prvi skok. Bilo je mnogo iščekivanja, radosti, izazova, odgovornosti - kažu u ovom poznatom srpskom aero-klubu.

Foto: AK "Naša krila"

Dodaju da su odvažni momci i devojke nakon svog prvog skoka sa neba imali pozitivne utiske, osnaženi su, stekli su veću hrabrost i samopouzdanje, uz zahvalnost Ministarstvu odbrane i „Našim krilima“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)