HUMANITARNA AKCIJA „DRUG DRUGU“: Decenija prokupljanja pomoći u Jagodini

Z. GLIGORIJEVIĆ

16. 11. 2023. u 19:33

Podružnica Crvenog krsta Predškolske ustanove „Pionir“ u Jagodini u saradnji sa Crvenim krstom grada Jagodine već više od 10 godina sa velikim uspehom sprovodi humanitarnu akciju „Drug drugu“.

ХУМАНИТАРНА АKЦИЈА „ДРУГ ДРУГУ“: Деценија прокупљања помоћи у Јагодини

Foto:Z.Gligorijević

Ove godine akciji se pridružio i Gradski savet roditelja. Cilj akcije je prikupljanje pomoći za one kojima je to najpotrebnije, a to su korisnici Narodne kuhinje pri Crvenom krstu, kao i štićenici Doma pri manastiru Sveta Petka u Izvoru kod Paraćina.

-Prikupljamo garderobu, igračke i slatkiše. Od toga se prave novogodišnji paketići za decu korisnika Narodne kuhinje. Paketiće će im deliti Deda Mraz. Za manastir Sveta Petka najpotrebniji su brašno i sredstva za higijenu – kaže Slaviša Marković, sekretar Podružnice Crvenog krsta PU „Pionir“ u Jagodini.

Pomoć za manastir „Sveta Petka“ prikuplja se u vrtićima „Pionir“ i „Bambi“ u Jagodini, dok se za korisnike Narodne kuhinje može dostaviti u vrtićima „Pčelica“, „Pivara“, „Sunce“ i „Leptirić“, kao i u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Jagodine. Pomoć se prikuplja do 24. novembra.

Podružnica Crvenog krsta PU „Pionir“ organizuje još jednu humanitarnu akciju. Reč je o akciji dobrovoljnog davanja krvi koja će u sali vrtića „Pionir“ u Jagodini biti održana 30. novembra od 8 do 14 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)