PLATI, PA (RAS)KOPAJ: Vrnjčani uvode taksu i depozit za investitore stambenih objekata

G. ĆIROVIĆ

27. 10. 2023. u 16:42

KAKO bi sprečili oštećenja na saobraćajnoj infrastrukturi nasatala tokom gradnje stambenih i drugih objekata, u Vrnjačkoj Banji doneli su odluku da će investitori ubuduće morati da plate i taksu i depozit lokalnoj samoupravi.

ПЛАТИ, ПА (РАС)КОПАЈ: Врњчани уводе таксу и депозит за инвеститоре стамбених објеката

G.Šljivić

Posle vanrednog zasedanja Opštinskog veća ovdašnjem lokalnom parlamentu na usvajanje je upućen predlog o izmenama i dopunama Odluke o saobraćaju na teritoriji Vrnjačke Banje prema kojoj će potencijalni investitori biti u obavezi da uplate odgovarajuću lokalnu komunalnu taksu za raskopavanje puteva, ulica i trotoara, kao i obavezan depozit u visini stvarne vrednosti kolovoza pre izvođenja radova.

Opština Vrnjačka Banja

 

- U slučaju bilo kakvih radova pre uplate pomenutih taksi, opštinske inspekcije kao i ovdašnja stambena agencija u obavezi su da oh obustave i podnesu prekršajnu prijavu protiv – pojašnjava predsednik opštine Boban Đurović, dodajući da će lokalna samouprava imati pravo da depozit zadrži ukoliko se raskopana infrsatruktura ne vrati u prvobitno stanje kako je ugovorom i predviđeno.

G.Šljivić

 

- Saobraćajnice su u veoma lošem stanju, prilično oštećene, a većina nije čak ni zakrpljena posle izvedenih radova – naglasio je Đurović na vanrednoj sednici. - Sve to šalje ružnu sliku o našem turističkom mestu, a s druge strane odražava se i na opštinsku kasu jer se moraju izdvojiti sredstva za popravku takvih oštećenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)