PRIČA O BEZVREMENSKOJ I UNIVERZALNOJ TEMI ŽIVOTA: Film „Korak“ u KC Novog Sada u utorak, 31. oktobra

Lj.P.

25. 10. 2023. u 13:22

U KULTURNOM centru Novog Sada, u utorak, 31. oktobra, u 20 časova, na velikom platnu premijerno će biti prikazan kratkometražni film „Korak“, kojim će Novo kulturno naselje debitovati na sceni animiranog filma.

ПРИЧА О БЕЗВРЕМЕНСКОЈ И УНИВЕРЗАЛНОЈ ТЕМИ ЖИВОТА: Филм „Корак“ у КЦ Новог Сада у уторак, 31. октобра

FOTO: NKN

„Korak“ je jedinstvena priča koja istražuje bezvremenske i univerzalne teme savremenog života, i odražava unutrašnju borbu mladog čoveka u nastojanju da shvati svet oko sebe. Ova priča odnosi se na sve koji tragaju za smislom u svetu koji se neprestano menja.

Iza ideje i priče ovog filma stoji Igor Pavlović, reditelj i glumac. Ulogu umetničkog direktora i 3D animatora preuzeo je Marko Draško, dok produkciju filma potpisuju Sara Agić i Marko Jozić iz Novog kulturnog naselja. Film je poseban i zbog toga na jedinstven način komunicira sa publikom. Bez dijaloga, „Korak“ se oslanja na muziku i atmosferske zvuke kako bi preneo emocije i unutrašnje borbe glavnog junaka i to ga čini univerzalnim i pristupačnim svima bez obzira na jezičke barijere.

Posle projekcije „Koraka“, publika će imati priliku da pogleda i druga filmska ostvarenja iz produkcije Novog kulturnog naselja, nastala između 2021. i 2023. godine. Kratkometražna ostvarenja mladih filmskih stvaralaca „Komšije“ i „Komšije 2“ koji su nastali uz mentorsku podršku novosadskih umetnika i projekat „Art Kvart – Start“. Posle toga sledi dokumentarni film „Oči Dunava“ koji priča o 12 različitih priča o nasleđu šest zemalja donjeg Dunava, a nastao je u okviru Interreg projekta Danurb+, podržanog od strane Evropske unije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)