ZA STUDENTSKI DOM 12 MILIONA DINARA: Grad Subotica nastavlja sa ulaganjem u smeštaj budućih akademaca

J. L.

18. 10. 2023. u 12:34

U ŽELjI da ponovo postane popularni studentski grad, Subotica uz pomoć pokrajinskih i republičkih organa, čini sve na poboljšanju studentskog standarda. Posle kompletne rekonstrukcije domova, sada će u dom "Ivo Lola Ribar" biti uloženo više od 12 miliona dinara.

ЗА СТУДЕНТСКИ ДОМ 12 МИЛИОНА ДИНАРА: Град Суботица наставља са улагањем у смештај будућих академаца

foto:J.L.

Sredstva je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a njima će biti realizovano nekoliko investicija.

-Na red je došlo i uređenje pristupne saobraćajnice, koja je devastirana i postavljanje zaštitne ograde. Takođe, biće urađena i termo izolacija na menzi, kao i hidrantska mreža koja je dotrajala. Milion dinara biće utrošeno na nabavku računarske opreme - objašnjava Ranko Čuljković, direktor Studentskog centra. - Pokrajinska vlada je i ovoga puta odgovorila na naše potrebe. Moram da istaknem da su ova sredstva dodeljena mimo redovnog finansiranja, jer svake godine preko resornog pokrajinskog sekretarijata dobijamo dva miliona dinara za tekuće održavanje.

Iz Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost navode da je Subotica grad koji je okrenut  mladima i da su ove investicije još jedna potvrda da se vodi računa o kvalitetu života studenata koji borave u studentskom domu.

- Subotica je odavno grad tolerancije, razumevanja među različitim nacionalnim zajednicama, ali je i grad koji razume međugeneracijske probleme. Ovo je grad mladosti i važno je da se onima koji studiraju stvore uslovi da koriste restoran, studentski dom, ali i da sutra rade upravo u Subotici koja zapošljava sve više ljudi - naglasio je prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje.

 U okviru Studentskog centra „Subotica“ funkcionišu dva doma „Bosa Milićević“ i „Ivo Lola Ribar“ u kojima ima mesta za ukupno 779 studenata.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)