OBELEŽEN DAN BIBLIOTEKE U REKOVCU: Program u slavu knjige i pismenosti

Z. GLIGORIJEVIĆ

17. 10. 2023. u 18:16

Narodna biblioteka "Dr Milovan Spasić" u Rekovcu proslavila je 95 godišnjicu postojanja i rada uz prisustvo mnogobrojnih gostiju i predstavnika Ministarstva kulture.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН БИБЛИОТЕКЕ У РЕКОВЦУ: Програм у славу књиге и писмености

Foto:Biblioteka Dr Milovan Spasić

U prepunoj galeriji Biblioteke publici su predstavljeni rezultati tri ralizovana projekta. Dva iz domena interaktivnog delovanja: „Interaktivnost u bibliotekarstvu - implementacija interaktivnog kioska u cilju širenja spektra bibliotečkih usluga“, i „Digitalna priča dr Milovana Spasića“ i monografija". Treći projekat nosi naziv „Neobjavljeni rukopisi Todora M. Bušetića", priređivača dr arheoloških nauka, bibliotečkog radnika Aleksandra Ristića.

Biljana Tomić, direktorka Biblioteke, ocenila je da je „u vremenskoj liniji razvoja, Biblioteka prolazila kroz razne forme delovanja i to kao biblioteka “Đura Jakšić”, deo Radničkog univerziteta „Dušan Popović“ “Narodne biblioteke “Ribnikar”, a danas nosi naziv po Rekovčaninu dr Milovanu Spasiću koji je doktorirao na Filozofskom fakultetu u Berlinu 1844. godine i dobio diplomu doktora filozofije“.

Miodrag Ivanović, državni sekretar Ministarstva kulture, naglasio je da “Biblioteka u Rekovcu već deceniju unazad uspešno realizuje projekte koji se sufinansiraju od strane Ministarstva kulture i da su oni veoma značajni za jednu tako malu sredinu kao što je Rekovac, kao i da je veoma važno što se poklanja pažnja kulturi čitanja i programskim aktivnostima”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)