POVODOM POLA VEKA ŠKOLE „MOMČILO POPOVIĆ“: Izložba đačkih radova u KC Paraćin (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

11. 10. 2023. u 14:56

U OKVIRU obeležavanja velikog jubileja – pet decenija rada paraćinske Osnovne škole „Momčilo Popović Ozren“, u Kulturnom centru otvorena je reprezentativna izložba učeničkih radova.

ПОВОДОМ ПОЛА ВЕКА ШКОЛЕ „МОМЧИЛО ПОПОВИЋ“: Изложба ђачких радова у КЦ Параћин (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Kulturni centar

Postavku je priredila nastavnica likovne kulture Dragana Tošić, tako što je napravila selekciju radova nastalih na njenim časovima u protekle 23 godine. Otvaranju je prisustvovao veliki broj učenika i nastavnika te škole, ali i brojni drugi Paraćinci.

Tošićeva kaže da u školi „Momčilo Popović“ radi već preko dve decenije, što je maltene polovina godina jubileja, pa je otkrila lep način da da svoj doprinos njegovom obeležavanju.

- Najlepše radove nastale na mojim časovima uzimala sam nakon ocenjivanja i čuvala sam ih tako od 2000. godine, a za ovu izložbu napravila sam najuži izbor od te prve selekcije budući da radova ima još deset puta toliko.

Foto: Fejsbuk/Kulturni centar

Izložba je imala veliku posećenost

Inače, zanimljivo je da se na izložbi mogu videti i dečji radovi nekih sada poznatih umetničkih imena, a Draganinih učenika, među kojima su i Sara Masnikosa i Stefanija Veljković.

U galerijskom prostoru Kulturnog centra ova izložba se može pogledati do kraja sedmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)