DVE NOVE KNJIGE: U izdanju biblioteke iz Sečnja

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

04. 10. 2023. u 10:45

Biblioteka Jovan Dučić iz Sečnja izdala je dve nove knjige autora poniklih na području ove Srednjobanatske opštine, zbirku pesama mlade Isidore Cvetić „Priča o malom zrnu peska“ i knjigu priča o staroj Jaši, pesnika i pripovedača Novaka Zupca „Dopisnice iz Varoši“.

ДВЕ НОВЕ КЊИГЕ: У издању библиотеке из Сечња

Biblioteka Jovan Dučić

- “Priča o malom zrnu peska“ Isidore Cvetić zapažena je „u rukopisu“ 2021. godine na 29. Poetskom konkursu Desanka Maksimović, koji organizuju Srpska književna zadruga i Valjevska gimnazija.Recenzent ove sjajne pesničke zbirke je Anamarija Andrijašević, profesorica srpskog jezika i pesnikinja koja je iznela sažet i istovremeno sadržajan prikaz ove zbirke - ponosno Dragana Pantović, direktor biblioteke Jovan Dučić u Sečnju, uz napomenu da je Isidora Cvetić ujedno autor ilustracija u knjizi i idejnog rešenja za korice.

-  „Dopisnice iz Varoši“ Novaka Zupca je knjiga koja daje novi sjaj staroj Jaši, kroz  64 priče, Zubac pripoveda kako se nekad živelo u „Varoši“ Jaša Tomić, iznosi raznovrsne sadržaje koje je Jaša tada „sresko mesto“ nudila svim generacijama, opisuje suživot starosedelaca i novopristiglih kolonista prožimajući svoje kazivanje jednom vrstom nostalgije za tim proteklim vremenima ali istovremeno i nadom i opomenom da se ne zaboravi „ono naše što nekad bejaše“ , rečima kojim autor završava svaku od 64 reminiscencije - naglasio je pesnik i pripovedač Dušan Milićev, prilikom predstavljanja knjige kojom je Novak Zubac, ovekovečio period  bitisanja svoje Varoši iznad oblaka, od sredine 20. veka, pa do današnjih dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije