IZLOŽBA NORMANTE RIBOKAITE JOŠ U PARAĆINU: Izuzetna prilika da se pogledaju radovi poznate fotografkinje (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

03. 10. 2023. u 13:47

U ZAVIČAJNOM muzeju u Paraćinu u galerijskom prostoru još uvek je posetiocima dostupna izložba fotografija svetski poznate umetnice Normante Ribokaite, iz Litvanije.

ИЗЛОЖБА НОРМАНТЕ РИБОКАИТЕ ЈОШ У ПАРАЋИНУ: Изузетна прилика да се погледају радови познате фотографкиње (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Ova postavka otvorena je u okviru Međunarodnog festivala „Sarmates 2“ u organizaciji Foto-grupe „Art tim“ i u startu je privukla veliku pažnju svojom provokativnošću i smelošću, budući da se među radovima nalaze i autoaktovi.

Foto: Z. Rašić

autoakt

Normante je već deceniju kao fotograf prepoznatljiva i prihvaćena u Srbiji, te je osvajač brojnih nagrada ne samo u našoj zemlji, već i na međunarodnim konkursima.

Živi i radi u Litvaniji u mestu Dusetos kao kustos u tamošnjem Kulturnom centru. U svojoj zemlji ima status državnog umetnika, a u svetu je priznata za jednog od najboljih svetskih fotografa.

Njena izložba u paraćinskom Zavičajnom muzeju ostaje do 20. oktobra, pa je ova ustanova uputila poziv svim zainteresovanim sugrađanima da iskoriste priliku i pogledaju je ako do sada nisu stigli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata