OD SUTRA ZABRANJENE POSETE U BOLNICI U KIKINDI: Na lečenju su trenutno tri kovid pozitivna pacijenta

R. Š.

26. 09. 2023. u 21:06

Na svim odeljenjima Opšte bolnice Kikinda od sutra ( sreda, 29. septembar) će biti zabranjene posete pacijentima.

ОД СУТРА ЗАБРАЊЕНЕ ПОСЕТЕ У БОЛНИЦИ У КИКИНДИ: На лечењу су тренутно три ковид позитивна пацијента

Foto: R. Šegrt

Ovu odluku donela je Komisija za sprečavanje intrahospitalnih infekcija, na osnovu preporuke Radne grupe za postupanje u uslovima pandemije Kovid-19 Ministarstva zdravlja RS, jer se u bolnici trenutno na lečenju nalaze tri kovid pozitivna pacijenta.

- Paketi za pacijente od sutra će moći da se dostavljaju od 15 do 17 sati, u prostoriji nekadašnje telefonske centrale (kao i prilikom prethodne zabrane poseta). Od pre nekoliko dana obavezno je nošenje zaštitnih maski za sve koji ulaze u bolnički krug. Obavezno je i testiranje pacijenata i zaposlenih sa znacima akutne respiratorne infekcije. Ukoliko je potrebna hospitalizacija covid pozitivnih pacijenata, oni se primaju na Infektivno odeljenje, deca na Pedijatriju, a trudnice i porodilje na Porođajno odeljenje – saopšteno je iz Opšte bolnice u Kikindi.

Predviđeno je da se na Rendgen odeljenju snimanje febrilnih pacijenata obavlja od 17,30 do 18,30 sati. Laboratorija bolnice primaće febrilne pacijente od 10 do 11 sati, dok ostali kao i ranije mogu da dolaze do 8,30 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)