ASFALT POSLE VIŠE DECENIJA: Velika radost u Bukoru kod Šapca

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

24. 09. 2023. u 10:07

OBNAVLjANjE putne infrastrukture na teritoriji grada Šapca nastavljeno je u Mesnoj zajednici „Bukor“. Meštani ovog pocerskog sela, udaljenog od Šapca oko 35 kilometara, istakli su da posle višedecenijskog zanemarivanja napokon imaju životne uslove dostojne 21. veka.

АСФАЛТ ПОСЛЕ ВИШЕ ДЕЦЕНИЈА: Велика радост у Букору код Шапца

Foto:V-Mitrić

– Iako smo najudaljenija mesna zajednica u gradu Šapcu nismo tako mali. Ima nas šesto. Mladi ostaju da žive u ovom selu. Dosta dece se rađa. Imamo više porodica sa troje i četvoro dece. Ovo je fenomenalno što je urađeno kod nas. Ovaj put je bio preko potreban dugi niz godina. Ljudi su se mučili, patili. Mnogi su iz tog razloga odlazili iz ovog sela. Dolaskom ove vlasti pre tri godine mnoge su stvari urađene. Ovaj put u dužini od kilometar, koji je asfaltiran, popravka od 150 metara postojećeg asfalta, dodatno šljunčenje ovih dana. Pre toga sredili smo Dom kulture koji je bio ruiniran. Sredili smo ambulantu, školsko dvorište. Kupili smo stolice, stolove, ostale rekvizite za potrebe dece u školi. To je sve finansirano iz budžeta grada. Jedna velika zahvalnost Gradskoj upravi, gradonačelniku dr Aleksandru Pajiću i svom ostalom rukovodstvu – rekao je Marko Tovarović, meštanin Bukora.

Za deonicu puta od 1.100 metara i širine tri i po metra u Ulici Vojvode Stepe Stepanovića, koja će spojiti Bukor sa Gradojevićem, a samim tim i Šabac sa opštinom Koceljeva, kao i delom opštine Vladimirci, tj. selom Mrovska, izdvojeno je 10,6 miliona dinara.

– U Bukoru, kao najudaljenijoj tački u gradu Šapcu, preko 35 kilometara od centra grada, uradili smo sve ono što smo građanima obećali. Deo ulice Vojvode Stepe Stepanovića u dužini od 1.100 metara. Vrednost radova je nekih 10,6 miliona dinara. Širina kolovoza će biti tri i po metra. To će meštanima omogućiti, pre svega, lakši dolazak do svojih kuća, imanja, ali će omogućiti i bolju komunikaciju sa opštinama Vladimirci i Koceljeva – istakao je dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

Radovi na poboljšanju putne infrastrukture na teritoriji grada Šapca u punom su jeku. Do kraja građevinske sezone, shodno vremenskim uslovima, u planu je završetak svih projekata kako na seoskom tako i na gradskom području.

– Nalazimo se na sto sedmom kilometru asfaltiranih puteva za nepune tri godine. Sve smo izfinansirali iz budžeta grada bez ikakvog zaduživanja, iz redovnog poslovanja grada, a omogućili ljudima normalne uslove za život. Nastavićemo i dalje. Trenutno se mašine nalaze u Varni, Kasarskim livadama. Posle toga prelazimo u Mačvanski Metković, Jevremovac. Radimo i Savsku ulicu u gradu Špacu. Sutra se završava vašar i odmah počinjemo sa radom na Savskoj ulici koja će biti jedna od najlepših ulica u gradu. Počinje se i sa montažom međunarodnog putničkog pristaništa gde su obimni radovi – dodao je gradonačelnik Pajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)